Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Καστοριά - Σήμερα: 1st Alleycat Race (βίντεο)




Για πρώτη φορά στην Καστοριά

Τι είναι το Alleycat ?

alleycat: αλητόγατα του δρόμου, παιχνίδι/αγώνας πόλης με ποδήλατα


To alleycat είναι ένας αγώνας...αστικής ποδηλασίας. Μια ποδηλατική «κούρσα» όπου οι συμμετέχοντες πρέπει να περάσουν από συγκεκριμένους σταθμούς (checkpoints) και με συγκεκριμένη σειρά με σκοπό την ολοκλήρωση μιας διαδρομής. Νικητής είναι αυτός που θα τερματίσει πρώτος. Το έπαθλο; Ο τίτλος του πιο γρήγορου αναβάτη της Καστοριάς. Ουσιαστικά, νικήτης δεν είναι ο γρηγορότερος αλλά ο εξυπνότερος αστικός ποδηλάτης.Αυτός που ξέρει καλύτερα την πόλη του και ελίσεται στα σοκάκια της.Αυτός που για να φτάσει γρηγορότερα στο επόμενο checkpoint διαλέγει τη συντομότερη διαδρομή είτε αυτή περιλαμβάνει σκαλιά,στενάκια,ανηφόρες είτε μονοπάτια και κατηφόρες.Αυτός που αν χρειαστεί αγνοεί τον Κ.Ο.Κ. (οι διοργανωτές δεν προτρέπουν κανέναν να το κάνει..) για να μαζέψει γρηγορότερα τις σφραγίδες του και να τερματίσει πρώτος.

Όποιος θέλει να συμμετάσχει καλό είναι να πάρει/βρεί/δανειστεί εν ανάγκη να κλέψει ένα ποδηλατικό κράνος, περικνημήδες, περιαγκωνίδες, επιγονατίδες, να τυλίχτεί με αυτές τις πλαστικές φουσκαλίδες μετακόμισης και να ξεκινήσει την κούρσα (εντάξει υπερβάλουμε λίγο αλλά πρέπει να ακολουθούμε τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφάλειας και προστασίας του πολίτη).
Ποιοί είναι οι κανόνες?

Αρχικά γίνεται η εγγραφή των συμμετεχόντων στην κούρσα.Ο κάθε ποδηλάτης υπογράφει ότι συμμετέχει με προσωπική του ευθύνη και παίρνει τον αριθμό συμμετοχής του αλλά και τον χάρτη της διαδρομής.Επίσης παίρνει την λίστα με τα checkpoints από τα οποία πρέπει να περάσει και να πάρει σφραγίδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:Από τα checkpoints πρέπει να περνάμε με την σειρά που υποδεικνύεται.Δεν μπορούμε ,δηλαδή, να πάρουμε σφραγίδα από ένα checkpoint αν δεν έχουμε σφραγίδα από το αμέσως προηγούμενο, όπως εμφανίζονται στη διαδρομή.
Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο κάθε ποδηλάτης είναι προσωπική του επιλογή και επιτρέπονται όλα τα δρομολόγια ακόμη και αν θέλει να περάσει κάποιος μέσα απο την Σπηλιά του Δράκου (λέμε τώρα...) ή από κήπους και μπουγάδες για να ''κόψει'' δρόμο.

- Η συμμετοχή επιτρέπεται σε άτομα άνω των 18 ετών
- Σημείο εκκίνησης -Πλατεία Ομονοίας και ώρα 18:00
- Περισσότερες πληροφορίες στο http://en.wikipedia.org/wiki/Alleycat_races
- Ερωτήσεις και απορίες στο podilateskastorias@yahoo.gr
- Θα ακολουθήσει After Αlleycat Party στο πάρκο πριν απο την ''Πλαζ''
- Ώρα έναρξης του Party – αμέσως μετά το alleycat

podilateskastorias.wordpress.com






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.