Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Καστοριά: Συνάντηση στο πλαίσιο του Life


Η αρμονικότερη συνύπαρξη ανθρώπου – αρκούδας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή και των Αντιπεριφερειαρχών Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου και...Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη με τον επιτετραμμένο της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φώτη Παπούλια.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες, τόσο στην Εγνατία Οδό και τους κάθετους άξονές της όσο και στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκαν τα μέτρα που δρομολογούνται άμεσα τόσο για τη βελτίωση της περίφραξης από την Εγνατία Οδό Α.Ε., όσο και για την τοποθέτηση ειδικής σήμανσης και αποτρεπτικών μέσων από το έργο LIFEARCTOS/KASTORIA.

Επιπλέον, συζητήθηκαν η πορεία υλοποίησης μέτρων και δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, η γενικότερη υποστήριξη παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση συγκρούσεων μεταξύ ανθρώπου-αρκούδας, καθώς και η λειτουργία Ομάδων Άμεσης Επέμβασης για την Αρκούδα. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Γενικοί Διευθυντές Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Περιβάλλοντος, ο Διευθυντής Προγραμματισμού, οι Διευθυντές των ΜΚΟ "Καλλιστώ" και "Αρκτούρος", καθώς και ο Υπεύθυνος και η Συντονίστρια του Έργου LIFE Άρκτος Καστοριάς.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.