Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Καστοριά - Ομόφωνα Φαρμακευτικό Σύλλογο: Αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Ομόφωνη απόφαση από το φαρμακευτικό σύλλογο Καστοριάς για την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Κλειστά ήταν τα φαρμακεία σε πολλούς νομούς της χώρας την Τετάρτη 23 Μαΐου, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Αξίζει να σημειωθεί πως ο... φαρμακευτικός σύλλογος Καστοριάς εργάστηκε κανονικά και δεν προέβη σε απεργία.

Στην Καστοριά σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαΐου οι φαρμακοποιοί Καστοριάς επιβεβαίωσαν την πρόταση του Πανελληνίου φαρμακευτικού συλλόγου για την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς διεκδικούν τα χρήματα που οφείλει ο Οργανισμός στους φαρμακοποιούς της Καστοριάς.

Η απόφαση της αναστολής ήταν ομόφωνη τόσο πανελλαδικά όσο και στην τοπική κοινωνία της Καστοριάς αφού δεν έχουν λάβει κάποια σοβαρή πρόταση αποπληρωμής των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων προς τους
φαρμακοποιούς.

Επομένως, σε φάση αναμονής βρίσκονται οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας και της Καστοριάς. Ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαΐου, μεταξύ του πρωθυπουργού κυρίου Πικραμένου, παρουσία των Υπουργών Εργασίας ,Οικονομικών και Υγείας με το Προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αναμένεται έγγραφη δέσμευση του πρωθυπουργού για κάποιο χρονοδιάγραμμα πληρωμών. Επιπλέον αναμένεται να βγει κάποια διευκρινιστική οδηγία σήμερα, Πέμπτη 24 Μαΐου από τον Πανελλήνιο φαρμακευτικό σύλλογο προκειμένου να αναφέρει αν θα συνεχιστεί ή όχι η αναστολή.

Αναστασία Τζάκα
orizontespress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.