Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Δήμος Καστοριάς: Τέλος οι παράνομες χωματερές (αυστηρά μέτρα)

Αντιμέτωποι με το νόμο θα έρθουν όσοι ρίχνουν ανεξέλεγκτα τα μπάζα

Σε δραστικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεξέλεγκτης ρίψης μπαζών στις κατά τόπους τοπικές κοινότητες, προχώρησε το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Καστοριάς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος ξεκίνησε... σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, κ. Πέτρο Τόσκο μια νέα δράση που σκοπό έχει να διατηρήσει την πόλη καθαρή και να “εξαφανίσει” τις αυτοσχέδιες χωματερές που αποτελούν εστίες μόλυνσης, τόσο για το περιβάλλον, όσο και για τους δημότες.




Καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών

Όπως εξήγησε ο κ. Τόσκος, προκειμένου να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη ρίψη μπαζών, θα τοποθετηθούν από το Δήμο σιδερένιες βαρέλες, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτή τη χρήση. Σε αυτές τις βαρέλες, ο κόσμος θα πρέπει να πηγαίνει και να αποθέτει ό,τι έχει σχέση με μπάζα ή ογκώδη αντικείμενα και στη συνέχεια ο δήμος θα προχωρεί στην αποκομιδή.

«Ξεκινάμε μια καμπάνια μέσω εφημερίδων και ραδιοφώνων. Ακόμα και στα καφενεία θα βγουν ανακοινώσεις, σύμφωνα με τις οποίες θα απαγορεύεται ρητά η ρίψη και εναπόθεση μπαζών σε πρώην σκουπιδότοπους ή σε διάφορους δρόμους, χωράφια και αυτοσχέδιες χωματερές» δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, για τον οποίο η καθαριότητα του δήμου αποτελεί θέμα μεγίστης σημασίας, αφού από τότε που ανέλαβε το πόστο της καθαριότητας καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να είναι η πόλη μας καθαρή.

Πάντως, δυναμικά στο “παιχνίδι” μπαίνει και η Δημοτική Αστυνομία, καθώς θα κάνει αυστηρούς και τακτικούς ελέγχους σε πρώην μπαζότοπους, επιβλέποντας αν κάποιοι εναποθέτουν μπάζα ή διάφορα άλλα αντικείμενα σε χώρους που δεν επιτρέπεται η ρίψη τους. Αν, μάλιστα κάποιος πιαστεί στα “πράσα” θα έρθει αντιμέτωπος με το νόμο και φυσικά θα πρέπει να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη, καθώς τον περιμένει τσουχτερό πρόστιμο.

Τέλος, η νόμιμη χωματερή του Δήμου Καστοριάς που μπορούν να πηγαίνουν τα μπάζα τους βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Χαράλαμπου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θεοδώρα Ζήση-Κωτσοπούλου
από την εφημερίδα "ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ"
Επιμέλεια: Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.