Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΚΠΕ Καστοριάς: Eκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνει σε συνεργασία...
με το Δήμο Καστοριάς και την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, τρεις ημερίδες ενημέρωσης με γενικό τίτλο «3 μέρες Ενημέρωσης για τη Λίμνη της Καστοριάς».

Οι ημερίδες θα γίνουν στις 6, 15 και 20 Ιουνίου 2011 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ που βρίσκονται στο Περιβαλλοντικό Πάρκο του Δήμου Καστοριάς και απευθύνονται σε Τοπικούς, Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, καθώς και στην τοπική κοινωνία.

Στην πρώτη ημερίδα (6/6/2011), με ώρα έναρξης 18:30, θα γίνει ενημέρωση από: α) Ομάδα επιστημόνων του ΑΠΘ σχετικά με την οικολογική κατάσταση της λίμνης μας. Συμμετέχουν ο Αντιπρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Ι. Παντής, ο καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας Ζ. Σκούρας και η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας Μ. Μουστάκα.
β) Τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ι. Λεονάρδο σχετικά με την Ιχθυοπανίδα της λίμνης μας.

Στη δεύτερη ημερίδα (15/6/2011), με ώρα έναρξης 18:30, θα γίνει ενημέρωση από:
α) Εκπροσώπους του ΙΓΜΕ με παρουσίαση στοιχείων της μελέτης που χρηματοδοτείται από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς σχετικά με τη λίμνη μας.
β) Εκπρόσωπο της Εθελοντικής Ομάδας Καστοριανών Επιστημόνων που θα παρουσιάσει συμπεράσματα και προτάσεις της μέχρι σήμερα δουλειάς τους.

Στην τρίτη ημερίδα (20/6/2011), με ώρα έναρξης 18:30, εκπρόσωποι της ΑΝ.ΚΟ. Α.Ε. θα παρουσιάσουν τη μέχρι σήμερα πορεία του σχεδίου εξυγίανσης της λίμνης της Καστοριάς.

Μετά τις παρουσιάσεις σε κάθε ημερίδα θα ακολουθεί συζήτηση έτσι ώστε να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και να υπάρχει πλήρης ενημέρωση.

Οι τρεις ημερίδες διοργανώνονται με βάση το Τεχνικό Δελτίο Υποέργου του ΚΠΕ Καστοριάς στην Πράξη «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία – Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για τους Ενήλικες», που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (2007-2013) με τελικό δικαιούχο το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.