Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Καστοριά: Σύσκεψη για τη Λίμνη με στελέχη του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος

Σε συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων για την προστασία της λίμνης, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου με προσκεκλημένους τον επιστημονικά υπεύθυνο του Διαβαλκανικού Κέντρου και καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ζαλίδη Γεώργιου και τον επιστημονικό συνεργάτη του Διαβαλκανικού κ. Αντωνιάδη Απόστολου. Παρών στη σύσκεψη ήταν επίσης... εκπρόσωποι της ΑΝΚΟ, υπηρεσιακοί παράγοντες του τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής καθώς και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων.

Κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν να συγκεκριμενοποιηθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των τηλεμετρικών σταθμών που θα εγκατασταθούν στη λίμνη και στη λεκάνη απορροής της, έργο που δρομολογείται από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Σε δεκαπέντε ημέρες, μάλιστα, αναμένεται να ολοκληρωθούν τα τεύχη δημοπράτησης ώστε να υποβληθεί η πρόταση στη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ.

Επίσης, αποφασίστηκε η τεχνική υποστήριξη από το Διαβαλκανικό Κέντρο μετά των τοποθέτηση των οργάνων, ώστε με την εμπειρία τους να συμβάλλουν στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πληροφοριών που θα συλλέγονται.

Τέλος, συζητήθηκε η δυνατότητα συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην εταιρική σύμπραξη του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος, πρόταση στην οποία ήταν θετικός ο κ. Ζαλίδης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.