Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Καστοριά: Πυρετός στα κομματικά επιτελεία (Αναλυτικό ρεπορτάζ - Δηλώσεις Καραμανίδη, Αναστασίου)

Ολοταχώς βαδίζουν πλέον προς τις νέες εκλογές της 17 Ιουνίου.

Οι κομματικοί μηχανισμοί δουλεύουν ήδη στο φουλ, με το διακύβευμα και των νέων εκλογών να είναι η παραμονή στο ευρώ.

Οι πολίτες, αλλά βεβαίως και κάποια κόμματα, που τις προηγούμενες ημέρες κινδυνολογούσαν, οφείλουν να... αντιληφθούν, ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αφού τυχόν έξοδός της από αυτή, θα φέρει το χάος, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και σε μια σειρά από άλλους τομείς, αλλάζοντας ριζικά –προς το χειρότερο- την καθημερινότητά μας. «Το μέλλον της Ελλάδας είναι στο ευρώ. Μπορούμε να γίνουμε εκ νέου ισότιμα μέλη των άλλων κρατών», δηλώνουν συμπολίτες μας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ.


Η διεδρική Καστοριά

Τα επιτελεία των κομμάτων στην ακριτική μας περιοχής και με δεδομένο ότι η Καστοριά θα είναι τελικά διεδρική, οργανώνονται και ετοιμάζουν περιοδείες σε όλους τους οικισμούς του νομού, έχοντας ως γνώμονα τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου και το μήνυμα του λαού. Ήδη στη Νέα Δημοκρατία προγραμματίζονται περιοδείες στελεχών της, ενώ πολλά είναι τα στελέχη της παράταξης στην Καστοριά που τονίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας κεντρικός σχεδιασμός, με στόχο η παράταξη να αυξήσει τα ποσοστά της, πείθοντας τον κόσμο, ότι μόνο αυτή μπορεί να εγγυηθεί την παραμονή στο ευρώ.
Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καστοριάς, κ. Δημήτρης Καραμανίδης:
«Τώρα ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του δύο δρόμους: Από τη μία, να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα, με αλλαγές που να γίνονται, σε μια Ευρώπη που και αυτή αλλάζει. Και από την άλλη, να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου από το Ευρώ, τον τρόμο της απομόνωσης, εκτός Ευρώπης και της κατάρρευσης όσων είχαμε φτιάξει μέχρι σήμερα…» ήταν τα λόγια του, απευθύνοντας παράλληλα μήνυμα σε όλους τους Νέο-δημοκράτες να συστρατευτούν με το κόμμα για το καλό της παράταξης.



Η περίοδος που περνάμε είναι η πιο κρίσιμη περίοδος της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας

Από την αντίπερα τώρα όχθη, στο ΠΑΣΟΚ, πριν λίγες ήμερες, ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε συνάντηση με τους γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών της χώρας.
«Είδαμε τον Βαγγέλη Βενιζέλο στην Αθήνα, με τον οποίο συζητήσαμε για τον τρόπο, με τον οποίο μπορούμε να αναμορφώσουμε τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ για να προχωρήσει και πάλι συντεταγμένο στις εκλογές και να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα για τη σταθερότητα της χώρας μας», δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Καστοριάς, κ. Θωμάς Αναστάσιου: «Η περίοδος που περνάμε είναι η πιο κρίσιμη περίοδος της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας», πρόσθεσε, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ , ώστε, όπως είπε, η χώρα μας να έχει την επόμενη ημέρα κυβέρνηση, σταθερή και με ευρωπαϊκή πορεία προσανατολισμένη στο σωστό δρόμο: «Είμαι βέβαιος ότι μετά τις προηγούμενες εκλογές, επειδή οι πολίτες είδαν ότι τα κόμματα της αριστεράς δεν αποδίδουν καρπούς, διότι το μόνο που θέλουν είναι να διαμαρτύρονται και να ψαρεύουν στα θολά νερά του αντιμνημονιακού μπλόκ, θα στηρίξουν και πάλι το ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο γραμματέας.


Όλα τα κόμματα σε θέση μάχης

Πάντως και στα άλλα κόμματα ανεβαίνει ο πυρετός των διεργασιών, αφού το καθένα ξεχωριστά θα προσπαθήσει, με διαφόρους τρόπους, να πείσει τους πολίτες, ότι έχει την ικανότητα να αντιληφθεί το μήνυμα που έδωσαν στις 6 Μαΐου!

Όσον αφορά τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχει ανεβάσει τα ποσοστά του σε μεγάλο βαθμό που ούτε και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του δεν τα περίμεναν, στοχεύει με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου να πάρει την πλειοψηφία και να κυβερνήσει χωρίς τη βοήθεια των άλλων κομμάτων.
Σε αντίθεση με την τελευταία εκλογική «μάχη», μειωμένη αναμένεται η αποχή, αφού, αν οι πρώτες εκλογές ήταν μια φορά κρίσιμες, αυτές του Ιουνίου είναι δυο…

«Αυτό που θα πρέπει να αντιληφθεί ο λαός είναι πώς πρέπει να συνεχιστεί η πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη. Μπορεί πράγματι οι όροι του Μνημονίου να είναι δυσβάστακτοι, όμως αν υπάρχει κάποια ελπίδα να αλλάξουν αυτοί οι όροι προς το καλύτερο, τότε θα πρέπει να μείνουμε στην Ευρωζώνη», σημειώνουν τέλος συμπολίτες μας.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δώρα Ζήση-Κωτσοπούλου
Περισσότερα στη "ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ" που κυκλοφορεί
Επιμέλεια: Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.