Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Επίσκεψη 40 Ισραηλινών, απογόνων Eβραίων της Καστοριάς (Σπάνιο βίντεο-ντοκουμέντο"Η Εβραϊκή κοινότητα της Καστοριάς τη δεκαετία του ΄30" )

Ο Δήμος Καστοριάς , στο πλαίσιο των ενεργειών που έχει αναπτύξει για την τουριστική προβολή και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Καστοριάς στο Ισραήλ, υποδέχτηκε την Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012, 40 άτομα από το Ισραήλ, απογόνους Eβραίων της Καστοριάς .

Τους επισκέπτες υποδέχτηκαν οι... Αντιδήμαρχοι Δήμου Καστοριάς κ. Παύλος Κενανίδης, κ. Ιάκωβος Θεοδωσόπουλος και κα Ειρήνη Γεωργοσοπούλου Μισκία, καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καστοριάς κ. Γεώργιος Νικητίδης, στο Δημαρχείο Καστοριάς, όπου στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε προβολή αυθεντικής ταινίας εποχής με ιστορικά στοιχεία από τη ζωή της Εβραϊκής Κοινότητας της Καστοριάς έως και το έτος 1935, η οποία περιήλθε στο Δήμο Καστοριάς κατόπιν της ευγενικής δωρεάς του κ. Τζακ Ελιάου .

Στη συνέχεια, συνοδευόμενοι από την Αντιδήμαρχο κα Ειρήνη Γεωργοσοπούλου Μισκία, περιηγήθηκαν στην περιοχή της παλαιάς Εβραϊκής Συνοικίας της πόλης και επισκέφθηκαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Καστοριάς από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής .

Οι φιλοξενούμενοι κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις ομορφιές της πόλης, καθιστώντας την επίσκεψή τους μια εντυπωσιακή ανάμνηση και σημείο αναφοράς για το ισραηλινό κοινό .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΒΙΝΤΕΟ: Αρχείο Μπέτσκας





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.