Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Καστοριά: Επίσκεψη Ισραηλινών τουριστικών πρακτόρων

Στο πλαίσιο της προώθησης του πολιτιστικού τουρισμού και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής της Καστοριάς, επισκέφτηκαν το Δήμο Καστοριάς εκπρόσωποι τουριστικών πρακτορείων και ιστοσελίδων από το Ισραήλ που εξειδικεύονται σε... τουριστικές πληροφορίες για την Ελλάδα κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου μας.






Οι Ισραηλινοί εκπρόσωποι, φιλοξενούμενοι του Δήμου Καστοριάς, ξεναγήθηκαν στο Σπήλαιο Δράκου, στο Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού, στην Παναγία Κουμπελίδικη, επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και το Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς και περιηγήθηκαν σε διάφορους άλλους χώρους ιστορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Το μεσημέρι της π. Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων τουριστικών πρακτόρων στο Δημαρχείο με το Δήμαρχο Καστοριάς, κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη, και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Τουρισμού, κα Ειρήνη Γεωργοσοπούλου Μισκία, όπου παραβρέθηκαν τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων τουρισμού, όπως ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων, επιχειρηματίες εναλλακτικού τουρισμού, τουριστικοί πράκτορες αλλά και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης.
Ο Δήμαρχος Καστοριάς υπογράμμισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και τις δυνατότητες για διεύρυνση του τουρισμού μέσω συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα ενώ η Αντιδήμαρχος Τουρισμού αναφέρθηκε στον προγραμματισμό του Δήμου Καστοριάς αναφορικά με την τουριστική προώθηση της περιοχής μας και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς στον τομέα του τουρισμού είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπροσώπους από το Ισραήλ με σκοπό την ανάπτυξη μελλοντικής συνεργασίας αλλά και προώθησης των τουριστικών δυνατοτήτων του Δήμου Καστοριάς στο Ισραηλινό κοινό.
Το Δήμαρχο Καστοριάς και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού συνεχάρησαν οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων τουρισμού της Καστοριάς για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν προκειμένου να προβληθεί η ευρύτερη περιοχή μας καθώς, όπως υπογράμμισαν, διαφαίνεται για πρώτη φορά μία συγκροτημένη και ολοκληρωμένη προσπάθεια για τη διεύρυνση του τουρισμού.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.