Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Στρατόπεδα συγκέντρωσης ανέργων


Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο. Υπουργοί, βουλευτές και παρατρεχάμενοι πολιτευτές εν όψει των εκλογών, σπέρνουν τον τρόμο!
Ορισμένοι ξεδιάντροποι που μέχρι πρότινος καταδίκαζαν τα πάσης φύσεως καρατζαφερο-δρώμενα, κάνουν κάτι πολύ χειρότερο...Σπέρνουν τον τρόμο!

Υπάρχουν άνθρωποι που ακούνε περί «στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών» στην επαρχία και αναζητούν καμιά φθηνή γκαρσονιέρα στην Αθήνα! Ωραία, ελάτε να γίνουμε πολλοί, να μαζευτούμε πάλι στην πλατεία Βάθη και να επιστρέψουμε στα παλιά τα χρόνια με τους πληβείους και τους αστούς που όμως ζούσαν σε «καθαρές» γειτονιές!

Έχουμε υποκύψει στη μεγαλύτερη ανοησία ever!

Το πιο επικίνδυνο για τον τόπο μας, δεν είναι οι μετανάστες αλλά όλοι εμείς που έχουμε μείνει δίχως δουλειά, δίχως ασφάλιση με τα έξοδα να τρέχουν και το σπίτι να κινδυνεύει να το πάρει η τράπεζα.

Όλοι εμείς που ανά πάσα στιγμή και κυρίως όταν νιώσουμε ότι η ζωή μας πλέον δεν έχει κάτι άλλο να χάσει, προκειμένου να προστατέψουμε τα παιδιά μας, θα γίνουμε και θα κάνουμε τα πάντα.

Έχει κανείς αντίθετη άποψη; Όταν το μάτι του άνεργου τρελαίνεται, τότε εύκολα πηδάει τον φράχτη (και δεν εννοώ του Παπουτσή στον Έβρο).

Πολλοί από εμάς είμαστε εν δυνάμει μετανάστες. Κακοί μετανάστες, όπως θέλετε χαρακτηρίστε μας. Σίγουρα, όμως, πιο επικίνδυνοι. Σ’ εκείνους δεν έκλεψε κανείς τη λουκουμάδα από το στόμα. Εκεί που ζούσαν δεν είχαν ποτέ. Έμαθαν στο λίγο ή στο τίποτα. Εμείς, όμως, είχαμε μάθει στη λουκουμάδα με το ντόπιο μέλι που πληρώναμε πανάκριβα και την κανέλα. Και μας την πήραν μέσα από το στόμα. Ποιος, λοιπόν, είναι πιο επικίνδυνος;

Μήπως να μας κλείσουν κι εμάς στα περίφημα «στρατόπεδα» μη τυχόν και κάνουμε κάτι;

Είμαστε εν δυνάμει μετανάστες κι ας μη μας κακοφαίνεται. Πρώην αστοί, μεγαλοαστοί και δεν ξέρω ‘γω τι, χλαπακιάζουμε ό, τι ανοησία μας σερβίρουν.

Κι όταν οι ΔΝΤάδες λένε ότι οι μισθοί εδώ είναι υψηλοί, είναι γιατί μας συγκρίνουν με τα Βαλκάνια και όχι με την Ευρώπη. Είναι γιατί μας θεωρούν Βαλκάνια και όχι Ευρώπη. Έχει κανείς αντίρρηση;

Στην υπόλοιπη Ευρώπη οι δομές για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι οργανωμένες. Οι μισθοί είναι μεγαλύτεροι και δεν υπάρχει η ακρίβεια που υπάρχει στη χώρα μας.

Πριν ο υπουργός των υπουργών, Μ. Χρυσοχοϊδης ανακαλύψει τους μετανάστες και την πάταξη αυτών, γιατί δεν είχε ανακαλύψει την αισχροκέρδεια; Η μήπως δεν ήταν στις αρμοδιότητες του;

Εμείς είμαστε η εν υπνώσει βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και όχι οι μετανάστες. Να έρχεται Πάσχα και να μην ξέρεις πως θα την βγάλεις. Να κοιτάζεις στα μάτια το παιδί σου και να ντρέπεσαι να του πεις: «Δεν έχω».

Αυτή η ανοησία που χάφτουμε είναι κοινής κομματικής συνισταμένης. Αν θυμάμαι καλά, η Νέα Δημοκρατία συγκυβερνά αυτόν τον τόπο, συμμετέχει στην κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Αν θυμάμαι καλά, τα περισσότερα στελέχη της για να μην πω και ο πρόεδρος της Α. Σαμαράς κρατούσε σοβαρές αποστάσεις από τον πρόεδρο των Προέδρων Γ. Καρατζαφέρη.

Αυτό το κόμμα του «θέλω και δεν θέλω να υπογράψω, αλλά υπογράφω», που θυμήθηκε τον χαμένο μαχητικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατόπιν βο(ρ)ιδοποιήθηκε, φαίνεται λες και έχει υπογράψει υπόγεια συμφωνία με το ΛΑΟΣ.

Από το «μαχαίρι στο κόκκαλο του ΠΑΣΟΚ» και την «καθαρή Ελλάδα» του Καρατζαφέρη, φαίνεται πως διανύουμε μία ακόμη επική εποχή για την κατακαημένη τη χώρα μας: «καθαρά χέρια».

Έχουμε υποκύψει στη μεγαλύτερη ανοησία ever! Εδώ τις υπάρχουσες φυλακές δε μπορούν να συντηρήσουν, δημιουργούν δεκάδες νέες..

Αλλά τώρα που το σκέφτομαι μήπως πρόκειται για ένα ακόμη «πείραμα»; Μήπως μετεκλογικά λανσάρουν στρατόπεδα για ανέργους, στρατόπεδα για απλήρωτους και στρατόπεδα για πάσης φύσεως αγανακτισμένους;

της Γεωργίας Λινάρδου

phame.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.