Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Καστοριά: Πλήθος εκδηλώσεων για το έτος Νικηφόρου Βρεττάκου (πληροφορίες και σειρά από φωτο για όλες)

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς με τους συνεργάτες της, ξεκίνησε μια σειρά εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει ομιλίες, εκθέσεις φωτογραφικού υλικού και παιδαγωγικές δράσεις, προκειμένου να... γνωρίσουμε όλοι μας μικροί και μεγάλοι τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα ποιητή.



Εκδήλωση 1η...


Η Σχολική Βιβλιοθήκη του 2ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς "Άννα η Κομνηνή" συμμετέχει στον εορτασμό του Έτους Νικηφόρου Βρεττάκου σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς "Αθανάσιος Χριστόπουλος".
Από την Τετάρτη 28 έως και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 εκτέθηκαν 22 πίνακες με το Χρονολόγιο και Φωτογραφίες του ποιητή και προσήλθαν Εκπαιδευτικοί, Μαθητές και Μαθήτριες και των τριών Γενικών Λυκείων της Καστοριάς. Με την επίσκεψή τους στη Σχολική Βιβλιοθήκη οι Μαθητές και οι Μαθήτριες έδειξαν ενδιαφέρον συγκινητικό, ενημερώθηκαν συνοπτικά για τη ζωή και το έργο του Νικηφόρου Βρεττάκου από τη φιλόλογο κ. Θεσσαλία Τεριακή, διάβασαν ποιήματά του και αναζήτησαν σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο.









Εκδήλωση 2η

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς η εκδήλωση «Η ζωή και το έργο του Νικηφόρου Βρεττάκου στο Μπαϊρακτάρειο.
Για τη ζωή και το έργο του μίλησε ο εκπαιδευτικός κ. Κώστας Μακρόπουλος, στίχους απάγγειλε ο εκπαιδευτικός κ. Νίκος Αλχασίδης




















Εκδήλωση 3η


Η κινητή έκθεση με το Χρονολόγιο και φωτογραφίες του Νικ.Βρεττάκου εκτίθεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς από 2-6 Απριλίου. Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Σπάρτης, είναι ανοικτή για το κοινό της πόλης, καθώς και για επισκέψεις από σχολεία, όπως του 2ου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς ή του 3ου Γυμνάσιο Καστοριάς, που βλέπουμε στις φωτογραφίες παρακάτω.










Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.