Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Διαψεύδει η Βουλή δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (Δείτε και το επίμαχο άρθρο)


Διαψεύδει η Βουλή με ανακοίνωσή της τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ για τοποθετήσεις διευθυντών σε πέντε Γενικές Διευθύνσεις και «βολέματος ημετέρων» και «ρουσφετιών μέχρι τελευταία στιγμή».

Συγκεκριμένα από το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης επισημαίνονται τα εξής:...




«Την Τετάρτη 28 Μαρτίου συνήλθε η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής με αντικείμενο συζήτησης την μετατροπή της ad hoc Ειδικής Επιτροπής σε Ειδική Μόνιμη Επιτροπή για την παρακολούθηση του σωφρονιστικού συστήματος στην Ελλάδα και των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων.

Στη συνεδρίαση αυτή δεν υπέβαλε ο Πρόεδρος της Βουλής πρόταση για την κάλυψη των κενών θέσεων των Γενικών Διευθυντών.


Είναι αυτονόητο ότι ο Πρόεδρος της Βουλής δεν υπέγραψε, ούτε προτίθεται να υπογράψει απόφαση τοποθέτησης Γενικού Διευθυντή σε καμία από τις πέντε Γενικές Διευθύνσεις της Βουλής.

Επομένως, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα περί «βολέματος ημετέρων» και «ρουσφετιών μέχρι τελευταία στιγμή» που αναφέρονται στο δημοσίευμα».



ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ








ΠΡΟΗΓΑΓΑΝ ΔΥΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Ρουσφέτια μέχρι τελευταία στιγμή


Η επιτροπή Κανονισμού αποφάσισε δέκα μέρες πριν από τη διάλυση της Βουλής την προώθησή τους στη θέση των αναπληρωτών γενικών διευθυντών, γεγονός που σημαίνει αύξηση στον μισθό τους κατά 800-900 ευρώ και εκτίναξη του εφάπαξ κατά 150.000

Πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά τα χούι», λέει πολύ εύστοχα ο λαός και αυτό φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα στην πολιτική. Η πρακτική του... βολέματος ημετέρων της... τελευταίας στιγμής, λίγο πριν από τις εκλογές, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι αποτελεί συνήθης πρακτική.

Ολα ξεκίνησαν κατά τη συνεδρίαση την περασμένη Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, της επιτροπής Κανονισμού της Βουλής στην οποία προήδρευε ο πρόεδρος του Σώματος Φ. Πετσάλνικος, με παρόντες τους πρώην -και εν ενεργεία βουλευτές- προέδρους της Βουλής Απ. Κακλαμάνη και Δ. Σιούφα, καθώς επίσης και εκπροσώπους των κομμάτων.

Το θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η επεξεργασία και εξέταση της πρότασης του Προέδρου της Βουλής «για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού του Κοινοβουλίου».

Σε κάποια στιγμή ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκε από τον προεδρεύοντα -χωρίς το θέμα να περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη- το ζήτημα της προαγωγής δύο διευθυντών των υπηρεσιών της Βουλής για τη θέση των αναπληρωτών γενικών διευθυντών. Το θέμα εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, αφού το «πράσινο» φως άναψαν όλες οι πλευρές.

Σύνηθες φαινόμενο
Ανεξάρτητα αν την προαγωγή αυτή οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι τη δικαιούνταν, το γεγονός ότι αυτό δεν γίνεται επί δυόμισι χρόνια, αλλά δέκα μόλις μέρες πριν από τη διάλυση της Βουλής, καταδεικνύει ότι αυτό ήταν ένα από τα... συνήθη διακομματικά ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής. Η απόφαση αυτή πρακτικά σημαίνει την ουσιαστική προαγωγή των δύο στη θέση των γενικών διευθυντών.

Μισθολογικά αυτό σημαίνει την αύξηση στον μισθό των δύο υψηλόβαθμων υπαλλήλων της Βουλής κατά 800-900 ευρώ μηνιαίως και εκτίναξη του εφάπαξ τους. Η αποζημίωσή τους με τον βαθμό που κατείχαν κυμαινόταν από 180 - 200 χιλιάδες ευρώ για τον καθένα.

Από τη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή ωστόσο το εφάπαξ αυτό εκτινάσσεται στις 320- 350 χιλιάδες ευρώ έκαστος. Κι αυτό, όταν το «κούρεμα» στους μισθούς των «απλών» υπαλλήλων της Βουλής έχει ξεπεράσει το 35 με 40%, ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζει και το ταμείο των υπαλλήλων του Κοινοβουλίο.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη το πρωί, μετά το άκουσμα του... χαρμόσυνου νέου από τον ένα εκ των δύο διευθυντών τα κεράσματα και τα γλυκά «έδιναν κι έπαιρναν», ενώ δεκάδες κοινοβουλευτικοί υπάλληλοι έσπευσαν να τον συγχαρούν.

Το... πάρτι ωστόσο φαίνεται να... χάλασε όταν στο γραφείο του Φ. Πετσάλνικου έφτασαν τα πρώτα παράπονα από άλλους υπαλλήλους της Βουλής, ότι αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι, όταν μάλιστα ο μισθός του συνόλου σχεδόν των υπαλλήλων έχει «ψαλιδιστεί». Οσο πέρναγε η ημέρα, οι πιέσεις γίνονταν εντονότερες, με αποτέλεσμα ο Φ. Πετσάλνικος να σκέφτεται την ανάκληση της απόφασης.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.