Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε, σήμερα, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, σε πρόσκληση που του απηύθυνε ο κ. Πετσάλνικος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής , αφού... καλωσόρισε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που διανύει η Ελλάδα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αναγνώρισης και σεβασμού των προσπαθειών που καταβάλλει τόσο η Κυβέρνηση, με την λήψη μέτρων και την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών, όσο και οι πολίτες που υφίστανται μεγάλες και επώδυνες θυσίες.


Συγκριμένα ο κ. Πετσάλνικος, δήλωσε:

«Η Ελλάδα, η ελληνική Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο, αλλά πάνω από όλα ο ελληνικός λαός καταβάλλουν μια τεράστια προσπάθεια για να βγει η χώρα από τη δύσκολη κατάσταση. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους εταίρους μας στην Ευρώπη.


«Ο ελληνικός λαός δικαιούται τον σεβασμό»

Οι αποφάσεις για τους Έλληνες πολιτικούς είναι δύσκολες γιατί είναι επώδυνες για τον λαό. Για τον λόγο αυτό, ο ελληνικός λαός δικαιούται, πάνω απ’ όλα, να έχει την αναγνώριση και τον σεβασμό, από όλους τους Ευρωπαίους, για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει».


Επίδοση του Χρυσού Μεταλλίου της Βουλής

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Βουλής απένειμε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων που φέρει ανάγλυφη τη μορφή του Περικλή (495-429 π.Χ.). Ο κ. Πετσάλνικος επιδίδοντας το μετάλλιο, δήλωσε:

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχουμε τη δυνατότητα να σας υποδεχτούμε στη Βουλή των Ελλήνων, στην Ελλάδα, στην Αθήνα, την πόλη όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία πριν από 2.500 χρόνια.
Θα μου επιτρέψετε, εκ μέρους όλων των Ελλήνων Βουλευτών να σας επιδώσω το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων, όπου απεικονίζεται η προτομή του Περικλή. Ενός χαρισματικού πολιτικού, που θεμελίωσε, διεύρυνε κι έδωσε ουσιαστικό περιεχόμενο στη Δημοκρατία.
Την ύψιστη αυτή τιμή της Βουλής των Ελλήνων την κάνουμε σε εσάς γιατί έχουμε παρακολουθήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια την σταθερή και συνεπή πορεία και τους αγώνες σας για μια Ευρώπη προοδευτική, για μια Ευρώπη δίκαιη, για μια Ευρώπη που ανοίγει δρόμους κυρίως στη νέα γενιά των πολιτών της από κάθε χώρα. Επίσης, διότι σε δύσκολες στιγμές βρεθήκατε δίκαια στο πλευρό του ελληνικού λαού».

Martin Schulz: «Πάντα στο πλευρό των Ελλήνων»
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. M. Schulz, παραλαμβάνοντας το βραβείο, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής δήλωσε:


«Είναι μια στιγμή ιδιαίτερης συγκινησιακής φόρτισης για μένα.
Είχα σήμερα τη δυνατότητα να πραγματοποιήσω μια σειρά με πάρα πολύ ουσιαστικές επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τους Προέδρους των Κομμάτων , αλλά είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και με συνταξιούχους του Τραπεζικού τομέα ώστε να δω και τις δυο πτυχές που χαρακτηρίζουν την παρούσα ελληνική πραγματικότητα.
Γνωρίζω ότι έχετε να πάρετε πάρα πολύ δύσκολες αποφάσεις κι όπως είπατε, πάντα θα στέκομαι στο πλευρό του ελληνικού λαού, γι’ αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.