Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Κίνημα στο Δημόσιο υπέρ της αξιοκρατίας

Σε μια κρίσιμη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, στο στόχαστρο της οποίας, πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει ο δημόσιος τομέας, με τις αλλεπάλληλες αποφάσεις για αναδιάρθρωση και εργασιακή εφεδρεία, αξίζει να επισημανθούν τα πορίσματα έρευνας που δημοσιεύει η "Ημερησία", σύμφωνα με τα οποία...
οι δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν και είναι πρόθυμοι πλέον να συμβάλλουν ώστε να αλλάξει ο δημόσιος τομέας.

Συγκεκριμένα, επτά στους 10 τάσσονται υπέρ της σύνδεσης του μισθού με την παραγωγικότητα και υπέρ των μετακινήσεων μεταξύ των υπηρεσιών.

Επίσης πάνω από τους μισούς δηλώνουν ότι αποδέχονται να εργαστούν πέρα του ωραρίου, ενώ το 70% εμφανίζονται έτοιμοι να κάνουν καταγγελίες κατά συναδέλφων τους αν τους δουν να παρανομήσουν.

Ποσοστό άνω του 90% τάσσεται υπέρ αυστηρών ποινών για όσους δημοσίους υπαλλήλους παραβαίνουν τους κανόνες ενώ ποσοστό 80% θεωρούν ότι δεν υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου της λειτουργίας των εργαζομένων.

Ένα 55% έχουν κάνει προτάσεις για βελτιώσεις στην υπηρεσία τους οι οποίες ωστόσο δεν ελήφθησαν υπόψη, ενώ το 80% δηλώνουν ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουν επιμορφωθεί στον τομέα τους.

Την έρευνα που σύμφωνα με την ΗΜΕΡΗΣΙΑ υπάρχει εδώ και μήνες στα συρτάρια αρμόδιων και υπουργών, έκανε ο ΟΟΣΑ και αφορά 15 υπουργεία.

news247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.