Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Αλλάζει όψη το κτίριο της αντιδημαρχίας Πολιτισμού Τουρισμού Καστοριάς

Στον καλλωπισμό του κτιρίου της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Τουρισμού, Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με graffiti προχωρά ο Δήμος Καστοριάς.



Όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος Ειρήνη Γεωργοσοπούλου Μισκία, «είναι μια πρώτη προσπάθεια να υπάρξει ένας καλλωπισμός του κτιρίου και παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά να εκφραστούν». Επτά ομάδες νεαρών που ασχολούνται με το graffiti έχουν δηλώσει συμμετοχή και η δράση χρωματισμού του κτιρίου αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

pali lefta ? ayth h antidimarxia exei xodepsei perisotera apo oti oles mazi (7)

apos είπε...

ΑΝΤΙ ΣΧΟΛΙΟΥ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Είχαμε γράψει και επισημάνει στο kastorMIA την Κυριακή, 8 Μαΐου 2011
ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΟΛΗ GRAFFITI
Κυριακή βράδυ , δελτίο ειδήσεων στο diktyo 1 , εμφανίζεται η νέα αντιδήμαρχος , αρμόδια πολιτιστικών θεμάτων και μας ανακοινώνει ότι 15 ομάδες νέων που "καλλιτεχνούν" τοίχους με graffiti , από διάφορα μέρη της Ελλάδος θα έρθουν στην πόλη μας για να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες , κατ΄ αρχάς στους τοίχους του κτιρίου , όπου στεγάζεται η αντιδημαρχία πολιτισμού και μετά και σε άλλα δημόσια κτίρια της πόλης μας . Απ΄ ότι μας πληροφόρησε η κυρία αντιδήμαρχος , το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι η εξεύρεση των χρημάτων για την αγορά χρωμάτων που απαιτούνται και οι μόνοι περιορισμοί που θα τεθούν στους "επίδοξους καλλιτέχνες" , θα είναι ηθικού , θρησκευτικού και εθνικού χαρακτήρα .
Το επιχείρημα για την υλοποίηση της "πρωτοποριακής" αυτής ιδέας είναι ότι "αφού είτε έτσι είτε αλλιώς μας τους βάφουν τους τοίχους , ας νομιμοποιήσουμε τους καλλιτέχνες" .
Επειδή αυτά τα πράγματα είναι πολύ ευαίσθητα και δεν μπορούμε να "παίζουμε" χωρίς ιδιαίτερη σκέψη , θα ήθελα να θέσω ορισμένα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν πριν φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα και υπάρξει και κανένα ενδεχόμενο πανελλήνιου ρεζιλέματος.
- Είναι δυνατόν ένας μόνον άνθρωπος να αποφασίζει για την "διακόσμηση" των δημόσιων κτιρίων της πόλης ? ΄Η μήπως και είναι συλλογική η απόφαση ?
- Με το ίδιο σκεπτικό , έχει άραγε το δικαίωμα και ο κάθε ένας Καστοριανός ιδιοκτήτης να βάφει ή να "διακοσμεί" το σπίτι του όπως του αρέσει ?
- Ποιός ο ρόλος της Επιτροπής Ενάσκησης Αρχιτεκτονικού Ελέγχου σ΄ αυτόν τον τόπο ? Ουσιαστικός για τους ιδιώτες και ανύπαρκτος για τους δημόσιους ταγούς ή υπηρεσίες ?
- Ο υπό εκκόλαψη Σύλλογος Αρχιτεκτόνων του Νομού μας δεν θα πρέπει να έχει άποψη ?
- Το Τεχνικό Επιμελητήριο , θα ερωτηθεί ποτέ για θέματα στα οποία είναι αρμόδιο ?
- Στο κάτω κάτω της γραφής , υπάρχει και μια νομοθεσία που διέπει την εξωτερική εμφάνιση κτιρίων και οποιωνδήποτε κατασκευών σε μιά πόλη και μάλιστα , "αρχοντική - βυζαντινή - ιστορική - παραδοσιακή - τουριστική" όπως μας αρέσει να την αποκαλούμε . Την έλαβε υπόψη κανείς ?
Με ενέργειες του τύπου αποφασίζουμε και διατάσσουμε κινδυνεύουμε να δημιουργήσουμε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ανουσιουργήματα .
Είναι το πρώτο έργο που εξαγγέλεται από την νέα μας δημοτική αρχή για την πόλη μας και κατά την άποψή μου καλά θα ήταν να μην το είχαν "κάν σκεφτεί" .
Ως τώρα δώσαμε τα εύσημα στην δημοτική αρχή Χατζησυμεωνίδη όσον αφορά στην καθαριότητα σε σύγκριση με την προηγούμενη . Πέρασε αρκετό χρονικό διάστημα και μόνο για "σκέψεις" και νεφελώδεις προτάσεις για έργα ακούμε . Χειροπιαστό δεν είδαμε ακόμη τίποτε . Είναι κρίμα για την πόλη στο τέλος της θητείας της να μιλάμε πάλι και για μια ακόμη χαμένη τετραετία .

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ρε αφήστε το κορίτσι με το χαμόγελο για διαφήμιση οδοντόκρεμας να κάνει τα πασαλείματα που ξέρει.
Τη βάλανε υπεύθυνη για τα πιο σοβαρά θέματα του τόπου που έχουν να κάνουν με το μέλλον και την οικονομική ανάπτυξη (τουρισμός),
τον πολιτισμό (που από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις),
την υγεία και την πρόνοια των κοινωνικά αδύναμων (δηλαδή των περισσότερων)
και την κοινωνική αλληλεγγύη που η άμοιρη την μπέρδεψε κάπως, ε πως να μην τα μπερδέψεις, τόσες αρμοδιότητες!!!

Ανώνυμος είπε...

λευτερια

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει κανείς για πιο κτίριο πρόκειται;

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.