Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Χειροτονία νέου Διακόνου στην Καστοριά. Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ τέλεσε, κατά το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011, στο ναό των Αγίων Πάντων πόλης Καστοριάς, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, καθώς και τη Χειροτονία ενός νέου άξιου Διακόνου. Ο χειροτονηθείς Διάκονος...
ονομάζεται π. Βασίλειος Ανδρονικίδης, κατάγεται απ’ το ακριτικό χωριό Κομνηνάδες Καστοριάς και θα υπηρετήσει στην ενορία Αγίου Νικολάου της μαρτυρικής Κλεισούρας. Κατά την τελετή της Χειροτονίας, ο Σεβασμιότατος προσφώνησε καταλλήλως το νέο Διάκονο, και τον κάλεσε να μιμηθεί στη ζωή του τους άγιους Πατέρες της Εκκλησίας μας.

Η αναφερόμενη Χειροτονία του νέου Διακόνου έγινε μέσα σε κατανυκτική και συγχρόνως πανηγυρική ατμόσφαιρα, την παρακολούθησαν δε και φώναξαν πολλάκις «Άξιος» στο νέο Διάκονο, πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς, η ευσεβής σύζυγος, τα τέκνα και συγγενείς του Χειροτονούμενου, όλοι σχεδόν οι συγχωριανοί του, πολλοί κάτοικοι της Κλεισούρας και του Βαρικού Φλώρινας, και βεβαίως, αρκετοί πολίτες της Καστοριάς.

Την μεθεπόμενη Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011, ο νέος Διάκονος π. Βασίλειος Ανδρονικίδης θα λάβει απ’ το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη τον δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης, θα χειροτονηθεί δηλαδή Πρεσβύτερος, στην ιερά μονή Παναγίας Κλεισούρας.

Φως της Καστοριάς

Ο νέας Διάκονος π. Βασίλειος κατά τη Χειροτονία του. 2ος απ' αριστερά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.