Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Καστοριά: Σε εξέλιξη το πρόγραμμα ανάλυσης εδαφών (έχουν δηλώσει ενδιαφέρον 130 καλλιεργητές)‏


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Καστοριά, το πρόγραμμα ανάλυσης εδαφών αγροτεμαχίων και φυλλοδιαγνωστικής που εφαρμόζει η Περιφερειακή Ενότητα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εδαφολογίας Θεσσαλονίκης του ΕΘ.Ι.Α.Γ.Ε.(Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας).
Όπως ανέφεραν σε συνέντευξη τους...Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καστοριάς Παναγιώτης Πετρίδης, εδώ και 15 μέρες το συνεργείο του εδαφολογικού ινστιτούτου παίρνει δείγματα χώματος από αγροκτήματα της περιοχής, σε πρώτη φάση δυναμικών καλλιεργειών, όπως μήλων, τομάτας και φασολιών.
Μέσα σε 30 μέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι δειγματοληψίες και με τα αποτελέσματα των αναλύσεων που θα ακολουθήσουν, οι καλλιεργητές θα μπορούν να ενημερωθούν από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καστοριάς για τα λιπάσματα που πρέπει να χρησιμοποιούν στις καλλιέργειες τους.
Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους για το συγκεκριμένο πρόγραμμα τουλάχιστον 130 καλλιεργητές.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θεοδώρα Ζήση-Κωστοπούλου
Περισσότερα στη «ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ» που κυκλοφορεί

Επιμέλεια: Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.