Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

H απάντηση του κ. Βασίλη Χριστόπουλου στον πρόεδρο της Καστοριάς Αχιλλέα Σταμούλη

"Μετά την πρωτοφανή, αήθη, βάναυση και απαράδεκτη επίθεση που δέχθηκα από τον εκλαμπρότατο Πρόεδρο της Καστοριάς κ. Αχιλλέα Σταμούλη, έχω να πω τα εξής...
Δεν θα ήθελα και δεν είχα κανένα σκοπό, μία εβδομάδα σχεδόν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος να διαταράξω επιπλέον το κλίμα της ομάδας μας. Ένα κλίμα, που δεν είναι και το καλύτερο, μετά από τους τελευταίους, χρονικά, άστοχους και ατυχείς χειρισμούς στο θέμα του τεχνικού. Όμως είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω, σεβόμενος τόσο τον φίλαθλο κόσμο της Καστοριάς, που στηρίζει την ιστοσελίδα μας www.kastoria-fc.com, όσο και τον ίδιο μου τον εαυτό.

Είναι η δεύτερη φορά, που ο συμπαθής Αχιλλέας ασχολείται μαζί μου ονομαστικά, το τελευταίο δίμηνο και τον ευχαριστώ θερμότατα για αυτό. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχθώ τέτοιου είδους τελεσίγραφα. Κι αυτό γιατί ουδέποτε εξέφρασα το ενδιαφέρον να γίνω πρόεδρος της αγαπημένης μου ομάδας, ούτε αποτελεί διακαή πόθο μου, όπως του ίδιου.

Όχι, κύριε Σταμούλη. Σε ευχαριστώ θερμότατα αλλά δεν θα πάρω. Στο έχω ξαναπεί πολλές φορές και στις κατ’ ιδίαν μας συζητήσεις. Και εσύ απ’ ότι φαίνεται δεν εννοείς να το καταλάβεις. Μάλλον ξεχνάς πολύ εύκολα και γρήγορα.

Εσύ το έχεις κάνει αυτοσκοπό. Και το έχεις αποδείξει περίτρανα με τη στάση σου και με τις πράξεις σου, όταν προσπάθησες με νύχια και με δόντια να κρατήσεις αυτή τη θέση, του προέδρου της ομάδας μας, ακόμη και αν σου προτάθηκαν πολλές λύσεις το περασμένο καλοκαίρι. Εσύ όμως αρνήθηκες στο να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο, το οποίο είχες δημιουργήσει με την αφερεγγυότητα και τα παραμύθια σου. Κι αφού απέρριψες ή αποθάρρυνες όλες τις λύσεις σωτηρίας της ομάδας μας, έχοντας το απύθμενο θράσος να ζητήσεις χρήματα για να αποχωρήσεις, ακολούθησες μία πολιτική και ένα δρόμο, εντελώς αντίθετα από την "περίφημη" συνέντευξη σου, στις 23/01/2011. Τα τελεσίγραφα σου, λοιπόν, αυτά, θεωρώ ότι είναι για εσωτερική κατανάλωση και σε παρακαλώ πολύ να τα στέλνεις εκεί που σε παίρνει.

Προφανώς, εκνευρίστηκες συμπαθέστατε Αχιλλέα μας. Και εκνευρίστηκες τόσο πολύ, που τα μπέρδεψες λιγάκι. Κοινώς, τα έκανες κουλουβάχατα. Αναφέρεις ότι κάνω απίστευτο κακό στην ομάδα της Καστοριάς, εδώ και τρία χρόνια. Δηλαδή, εσύ, που ήσουν παντελώς απών από τα πεπραγμένα της ομάδας μας το 2008, γνωρίζεις τι έκανα εγώ και ποια ακριβώς ήταν η προσφορά μου στην τότε ΠΑΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, με μεγαλομέτοχο τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο και πρόεδρο τον κ. Γιώργο Ντάγκα; Αλήθεια, εσύ που ήσουν τότε;

Αναφέρεις ότι, εγώ και η παρέα μου (!!!), δήθεν θέλουμε να σας διώξουμε και να πάρουμε εμείς την ομάδα. Αχιλλέα, γιατί λες πάλι ψέματα; Κακό παιδί. Που νομίζεις ότι απευθύνεσαι; Σε χαχόλους; Τόσο χαμηλά νομίζεις και θεωρείς ότι βρίσκεται η νοημοσύνη του κόσμου της ομάδας μας ; Μπορεί ο κόσμος της Καστοριάς να πλήττεται από οικονομικής απόψεως και από την ανεργία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει χάσει την κρίση του.

Αχιλλέα μας, νομίζω ότι αρχίζεις και ξεχνάς. Κι αυτό δεν είναι και το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί, σε αυτή την ηλικία. Δεν θέλω να πιστέψω ότι το κάνεις επίτηδες. Άλλωστε έχεις τόσα πολλά στο μυαλό σου, που μπορεί απλά να σου διέφυγε. Για αυτό και δεν σε παρεξηγώ. Απλά να σου υπενθυμίσω, ότι η πρόταση που σου έγινε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήταν κατά προτροπή του κ. Τάκη Πετρόπουλου, του στενού σου συνεργάτη και αφορούσε χορηγίες ύψους 100.000 ευρώ (85.000 ευρώ σε μετρητά και 15.000 σε είδος), που θα εξασφάλιζαν την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία της ομάδας μας, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Όλα αυτά σου προσφέρθηκαν, με εσένα πρόεδρο (κάτι στο οποίο επέμενα κι έθεσα βέτο), με αποκλειστικό γνώμονα και σκοπό την άνοδο της ομάδας μας στην Γ’ Εθνική. Η θέση η δική μου ήταν ξεκάθαρη. Δεν θα είχα καμία συμμετοχή στο Δ. Σ. Εσύ όμως τα απέρριψες "ελαφρά τη καρδία". Χρησιμοποιώντας τις βλακωδέστατες δικαιολογίες σου για δήθεν κρέατα και νερά από την Αλβανία. Και ξέρεις Αχιλλέα μας, γατί το έκανες αυτό; Γιατί δεν ήθελες στην ουσία να υπάρχει Δ. Σ.., Γιατί απλά ήθελες "γλάστρες", για να μπορείς να κάνεις ότι σου κατέβει. Γιατί δεν ήθελες να συνεργαστείς. Τρανή απόδειξη ότι είσαι του εγώ και όχι του εμείς. Άρα.......

"Λεφτά υπάρχουν", μας είπες χαρακτηριστικά, ως άλλος Γιώργος Παπανδρέου, διαβεβαιώνοντας μας ότι στην ομάδα δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα (τα χρήματα θα φτάνανε μέχρι την Β’ Εθνική) και ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούμε. Και διαπιστώσαμε, δυστυχώς, πολύ νωρίς ότι τα λεγόμενα σου δεν είχαν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Και είδαμε στη συνέχεια τα όνειρα μας να γίνονται θρύψαλα, με το μην ανέβει η ομάδα μας στην Γ’ Εθνική, αν και σύμφωνα με δικές σου δηλώσεις είχε την καλύτερη επίθεση όλων των κατηγοριών στην Ελλάδα. Χώρια που έχασες και το κύπελλο της Ε.Π.Σ.Καστοριάς από τον, μικρότερου βεληνεκούς, Κάστορα, λόγω της συμπεριφοράς σου.

Συμπαθέστατε Αχιλλέα μας, σου μετέφερα την ίδια πρόταση τον περασμένο Μάιο. Κι εσύ την απέρριψες ξανά. Τώρα τι θέλεις; Ζητάς και τα ρέστα; Εσύ, από την αρχομανία που σε διακατέχει, δεν μπορείς να δεις τίποτα καθαρά. Φταίω εγώ προσωπικά και η ιστοσελίδα μας για όλα; Φταίω εγώ που βλέπεις φαντάσματα κι εχθρούς γύρω σου και επειδή έχεις τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου, νομίζεις ότι όλοι ασχολούνται μαζί σου κι ότι θέλουν την καταστροφή σου; Σε παρακαλώ κάνε έστω και για μερικά λεπτά την αυτοκριτική σου και ψάξε λίγο μέσα σου. Δεν μπορεί και δεν είναι φυσιολογικό. Δεν νομίζεις ότι το παρακάνεις; Γιατί για το σύνδρομο καταδίωξης του καθενός, θεωρώ ότι δεν φέρω καμία απολύτως ευθύνη.

Ποιος είναι ο λόγος συμπαθέστατε Αχιλλέα μας, να υψώσεις τέτοιου είδους "κορώνες", αυτή την άκαιρη χρονική στιγμή, δεν μπορώ να το κατανοήσω. Εκτός αν τώρα, ξυπνώντας από τον λήθαργο σου, βλέπεις το αδιέξοδο που έχεις δημιουργήσει εσύ ο ίδιος και θέλεις να κάνεις μια ηρωική έξοδο από την ομάδα, χρησιμοποιώντας την προσφιλή σου τακτική να μεταθέτεις τις ευθύνες σου στους άλλους. Γνώμη μου, βέβαια, είναι ότι την ομάδα αυτή την έχεις δημιουργήσει εσύ και θα είναι φρόνιμο και σώφρων από μέρους σου να μείνεις μέχρι το τέλος, για να δρέψεις τους καρπούς της προσπάθειας σου, όποιοι κι αν είναι αυτοί.

Σέβομαι, πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις, τον αγώνα που δίνεις εσύ και οι συνεργάτες σου καθημερινά, το τρέξιμο που κάνετε και πολύ περισσότερο τα χρήματα που βάζετε για αυτή την ομάδα. Εσύ δεν σέβεσαι τον ίδιο σου τον εαυτό και γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα τι εννοώ. Δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου. Για μία ακόμη φορά σου λέω να μην αυτοκολακεύεσαι. Με τις πρακτικές σου, την έλλειψη οργάνωσης και τις αψυχολόγητες αποφάσεις σου έχω θέμα. Κι ότι κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλο σου, χρησιμοποιώντας το Δ.Σ σαν προκάλυμμα. Γιατί θα πρέπει, κάποτε, να συνειδητοποιήσεις και να εμπεδώσεις ότι δεν είσαι ο πρόεδρος ενός τυχαίου και οποιουδήποτε συλλόγου. Είσαι ο πρόεδρος της μεγάλης και ιστορικής Καστοριάς. Και θα πρέπει να σέβεσαι πρώτα εσύ την μεγάλη ιστορία της ομάδας μας και μετά όλοι οι άλλοι.

H κριτική μου είναι πάντοτε καλοπροαίρετη. Και το αναφέρω αυτό, γιατί αν αρχίσω να βγάζω στη φόρα, όλα όσα γνωρίζω, τότε σίγουρα θα καταλάβεις και θα νοιώσεις τι σημαίνει κακοπροαίρετη κριτική. Δεν θα το κάνω όμως ποτέ αυτό, γιατί έχω την απαραίτητη εμπειρία και την κρίση. Ανεξάρτητα από τις απειλές σου, γιατί για εμένα πάνω από όλους και από όλα και ειδικά από εσένα είναι η Καστοριά. Και σαν δημόσιο πρόσωπο που είσαι, είναι φυσικό να εκτίθεσαι σε κριτική και θα πρέπει να έχεις το σθένος, το θάρρος και το "στομάχι" να την δέχεσαι. Εξάλλου δεν σε πίεσε κανείς να αναλάβεις την προεδρία της ομάδας, ούτε καν να συνεχίσεις σε αυτή.

Όχι κύριε Σταμούλη. Η δουλειά μου δεν είναι να είμαι ο πρόεδρος της Καστοριάς. Ο ρόλος μου είναι να κάνω εποικοδομητική κριτική για τα κακώς κείμενα στην ομάδα μας και να σου υπενθυμίζω συνεχώς ότι είσαι ο πρόεδρος μιας μεγάλης και ιστορικής ομάδας, όπως είναι η Καστοριά, κάτι που εσύ ξεχνάς επανειλημμένα. Πονάει η αλήθεια συμπαθέστατε Αχιλλέα μας. Και περισσότερο πονάει όταν βλέπει το φως της δημοσιότητας, γιατί διαβάζοντας ο κόσμος την αλήθεια, δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις. Κι εγώ και η ιστοσελίδα μας www.kastoria-fc.com είναι και θα είναι εδώ για να γράφει πάντοτε την αλήθεια, όσο πικρή και σκληρή κι αν είναι αυτή.

"Όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς", συμπαθέστατε Αχιλλέα μας. Δεν θα σου δώσω σε καμιά περίπτωση το άλλοθι, ούτε για τις ενέργειες σου, ούτε για τα λεγόμενα σου, ούτε θα συμπράξω με τις πρακτικές των παραμυθιών, των ψεμάτων και των απειλών που ξεστομίζεις. Σε παρακαλώ θερμά να αλλάξεις και λίγο το τροπάριο. Ο Βασίλης Χριστόπουλος που κατά την άποψη σου είναι ο φταίχτης για όλα στην Καστοριά, χωρίς καν να έχει συμμετοχή πουθενά, δεν μπορεί να είναι το μόνιμο άλλοθι σου. Άλλωστε ο αγνός και απλός φίλαθλος της ομάδας μας γνωρίζει πάρα πολύ καλά, τι πρεσβεύει ο καθένας από τους δύο μας.

Τελειώνοντας θέλω να σου τονίσω και το εξής: "Τουλάχιστον, Αχιλλέα μας, εγώ εργάζομαι".

Παραμένοντας πάντοτε στην διάθεση σου,

Με εκτίμηση,

Βασίλης Θ. Χριστόπουλος

Υ. Γ. Όσον αφορά το άτομο που ενημερώνει την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου μας, από τις εκφράσεις και τον τρόπο γραφής μπορούμε να καταλάβουμε ποιος είναι, αν και δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα από την ομάδα μας, Γνωστοποιώ λοιπόν, στον Ι.Χ. ενημερωτή της σελίδας, μια και είναι τόσο εύκολος στις εκφράσεις του, ότι έχω κάνει ήδη τον "αντιοφικό ορό" και το δηλητήριο που χύνει, προερχόμενο, προφανώς, από τα κόμπλεξ του, δεν έχει καμία επίπτωση επάνω μου. Ο κύριος αυτός, που θεωρεί ότι ο απλός Καστοριανός φίλαθλος κόσμος "τρώει κουτόχορτο", προσπαθεί , εδώ και αρκετό καιρό (ακολουθώντας μεθόδους που δεν συνάδουν ούτε με το νεαρό της ηλικίας του, ούτε με τις σπουδές του), με τη λάσπη που ρίχνει προς το άτομο μου να με μειώσει.

Του καθιστώ, λοιπόν, σαφές, ότι δεν θα τα καταφέρει, αφού ο φίλαθλος κόσμος της Καστοριάς τον έχει καταλάβει και του επισημαίνω ότι "Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες". Τον παρακαλώ θερμά να είναι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις του, γιατί θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι δεν γράφει πλέον σε κάποιο ιστολόγιο, εκπροσωπώντας τον εαυτό του, αλλά στην επίσημη ιστοσελίδα της Καστοριάς, εκπροσωπώντας μια μεγάλη και ιστορική ομάδα.

Αν, σε τελική ανάλυση, τα δημοσιεύματα του www.kastoria-fc.com, του προκαλούνε εμετό, μπορεί, είτε να επισκεφτεί ένα γαστρεντερολόγο ή να σταματήσει να ενημερώνεται από εμάς...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.