Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Προανήγγειλε δημοψήφισμα για την οικονομία

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με κεντρικό σημείο αναφοράς τη δημοσιονομική κρίση προανήγγειλε ουσιαστικά ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης.

Μιλώντας στην Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης και κατά τη διάρκεια συζήτησης του σχετικού με τη δυνατότητα διεξαγωγής δημοψηφισμάτων νομοσχεδίου, ο κ. Καστανίδης είπε:"Το ερώτημα που θα διατυπωθεί θα είναι ερώτημα που αφορά τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού εν όψει της συγκεκριμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης".


"Ο ελληνικός λαός, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, οφείλει να πάρει θέση επί του δημοσιονομικού προβλήματος, μαζί με όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους οργανωμένους φορείς της κοινωνίας των πολιτών" είπε ο κ. Καστανίδης.

Ο υπουργός Εσωτερικών δεν διευκρίνισε ούτε πότε σχεδιάζεται να διεξαχθεί το δημοψήφισμα, ούτε ποιο ακριβώς θα είναι το ερώτημα που θα θέτει, δηλώνοντας αναρμόδιος να διατυπώσει το συγκεκριμένο ερώτημα και παραπέμποντας θεσμικά στο Υπουργικό Συμβούλιο ή τα 2/5 των βουλευτών.

"Θα αποτελούσε αντιδεοντολογική κοινοβουλευτική συμπεριφορά εάν προσδιόριζα εγώ επακριβώς το ερώτημα" είπε.

Η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων αποτελούσε προεκλογική εξαγγελία του κυβερνώντος κόμματος. Ωστόσο η κυβέρνηση απέρριψε τον περασμένο μήνα ότι σχεδιάζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το αν θα πρέπει να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ.

O εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε τον Καστανίδη να πει εάν η κυβέρνηση προτίθεται να παραιτηθεί στην περίπτωση που ο λαός απορρίψει το ερώτημα που θα διατυπωθεί.

ΔΗΣΥ: "Η Ελλάδα καταστρέφεται και τα παιδία παίζει"
Την αντίδραση της Δημοκρατικής Συμμαχίας προκάλεσε η δήλωση του κ. Καστανίδη σχετικά με τη σχεδιαζόμενη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. "Εδώ η Ελλάδα καταστρέφεται και στην κυβέρνηση τα παιδία παίζει", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Ζαφειριάδης.

"Δυστυχώς οι υπουργοί αντί να προχωρούν τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα, συνεχίζουν να ψάχνουν άλλοθι σε δημοψηφίσματα", πρόσθεσε ο κ. Ζαφειριάδης.

ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.