Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Χάκερς ρήμαξαν 200 λογαριασμούς από τράπεζα της Ορεστιάδας

Πάνω από 200 καταθέτες που είχαν τους λογαριασμούς τους στην ίδια τράπεζα στην Ορεστιάδα, έπεσαν θύματα αδίστακτων χάκερς...
με πιθανή έδρα το Περού, οι οποίοι έκαναν… αφαίμαξη στις καταθέσεις τους σπάζοντας τους κωδικούς ανάληψης! Ευτυχώς, η τράπεζα αντιλήφθηκε εγκαίρως την ηλεκτρονική εισβολή και πρόλαβε τη ζημιά πριν πάρει ανυπολόγιστες διαστάσεις.


Οι δράστες χτύπησαν αλλεπάλληλες φορές μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο που το υποκατάστημα δεν λειτουργούσε κι έτσι μπόρεσαν ανενόχλητοι να κάνουν μεταφορές χρημάτων από τους λογαριασμούς των πελατών στους… δικούς τους! Μάλιστα, φαίνεται πως από κάθε λογαριασμό έκαναν ανάληψη ως και επτά φορές, παίρνοντας ωστόσο ποσά που δεν ξεπερνούσαν τα 200 ευρώ!


Με το κόλπο αυτό φαίνεται να χάθηκαν συνολικά περίπου 20.000 ευρώ από τις καταθέσεις των πελατών, που όμως εικάζεται από τα ως τώρα στοιχεία ότι έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό, καθώς οι αναλήψεις γίνονταν από το Περού. Η τράπεζα αναγνώρισε την απάτη, αποζημίωσε τους καταθέτες με τα ποσά που τους κλάπηκαν και άλλαξε τις κάρτες ανάληψης. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσπαθεί τώρα να εντοπίσει τα ίχνη που άφησαν πίσω τους οι χάκερς.

Πρώτο Θέμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.