Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Σήμερα συμπληρώνονται 15 χρόνια Αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ‏

Με Ιερά Αγρυπνία, όπως κάθε χρόνο, εορτάστηκε η Παναγία η Γοργοϋπήκοος στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, στον οποίο φυλάσσεται αντίγραφο της...
Ιεράς Εικόνος από τη Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους.

Αξίζει να αναφέρουμε πως την ημέρα αυτή συμπληρώνονται 15 χρόνια Αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος και συλλειτούργησε με τον ιερό κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεώς του σε έναν κατάμεστο Ιερό Ναό όπου κλήρος και λαός ευχήθηκε στον άξιο Μητροπολίτη Καστορίας.

Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας ο Μητροπολίτης Καστορίας έψαλλε τους χαιρετισμούς της Γοργοϋπηκόου μπροστά στην Ιερά Εικόνα, προσευχόμενος και παρακαλώντας την Υπεραγία Θεοτόκο για την κρίση που ζει η πατρίδα και οι Έλληνες.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Παναγία λέγοντας τα λόγια του Αγίου Ανθίμου της Χίου, ότι η είναι ένα ευσκιόφυλλο δέντρο το οποίο μας σκεπάζει, μας ξεκουράζει και αισθανόμαστε μια αύρα μέσα στο καύσωνα της αμαρτίας.

Και συνέχισε μιλώντας για τη ζωή του Επισκόπου όπως την περιγράφει ο Απόστολος Παύλος, δηλαδή δια δυσφημίας και ατιμίας, δια εμπαιγμών και δια μαστίγων.

"Η ζωή του Επισκόπου είναι δύσκολη. Γι’ αυτό και δυο πράγματα θέλησα και είχα στην Επισκοπική μου ζωή. Ένα δέντρο και ένα παράθυρο, όπου το δέντρο είναι η Παναγία η Γοργοϋπήκοος και το παράθυρο είναι η Θεία Λειτουργία. Ένα άνοιγμα για καθημερινή συνομιλία με το Θεό", σημείωσε ο κ. Σεραφείμ.

"Σας παρακαλώ και σας ικετεύω γονυπετώς ευχηθείτε για τον Επίσκοπό σας να μη χάσει ποτέ το δέντρο και το παράθυρο και να μην χάσει ποτέ στην παρούσα ζωή τη διάκριση αλλά και την επίγνωση ότι δεν είμαστε τίποτα. Είμαστε ένα μηδέν και λαμβάνουμε αξία μόνο εάν μπροστά του μπει το ένα που είναι ο Χριστός", κατέληξε ο ακρίτας Επίσκοπος της εν Καστορία Εκκλησίας.

Πηγή romfea






12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε? Και λοιπόν?

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ακριβώς..ε και;;;
αντί να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να βοηθήσουν τον κοσμάκη (αν, υποτίθεται, θέλουν να κάνουν πράξη το πνεύμα των όσων είπε ο Χριστός)..κάθονται και κάνουν κήρυγμα
ρε το παπαδαριό, κόβει και ράβει και όλοι τουμπεκί ψιλοκομμένο

Ανώνυμος είπε...

τι ε και λοιπον ρε φιλε???τραβας κανα ζόρι??

Ανώνυμος είπε...

Eσυ ρε φιλαρακι που ξερεις ποιο ειναι το πνευμα των οσων ειπε ο χριστος γιατι δεν εγινες παπας να βοηθησεις και εμας????

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτη η Εκκλησία. Όλο ο λαός πληρώνει συνεχώς, και αυτοί στα άμφιά τους τα χρυσοποίκιλτα. Απαράδεκτοι. Ενώ ο λαός πεινάει, αυτοί παχαίνουν.

Ανώνυμος είπε...

εσυ ρε φιλαρακι που ''δεν'' ξερεις το πνευμα οσων ειπε ο Χριστος γιατι δεν εγινες πολιτικος να σε ψηφισουμε να βγαλεις την χωρα απο το αδιεξοδο??

Ανώνυμος είπε...

9:47 τι δουλειά κάνεις?? γιατί αν είσαι γιατρός παει να πει πως παιρνεις φακελακια!αν εισαι αστυνομικος παει να πει πως τα παιρνεις και πουλας ναρκωτικα!αν εισαι μηχανικος παει να πει πως τρως λεφτα απο το δημοσιο!ειδες που δεν ειναι ΟΛΟΙ το ιδιο??δεν μπορουμε να τους βαζουμε ολους σε ενα τσουβαλι γιατι ΔΕΝ ειναι ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!κραζουμε τα ασχημα!κ στην εκκλησια και στα νοσοκομεια και στα στρατοπεδα και στα σχολεια!αλλα κοιταμε και τι εχουν κανει οι σωστοι απ'αυτους και το επαινουμε!

Ανώνυμος είπε...

να γίνω παπάς ε;;καλό μ άρεσε..
ειλικρινά, δεν έχω κανένα πρόβλημα με το τι πιστεύει κάποιος άνθρωπος
αυτό που με εξοργίζει είναι η υποκρισία του παπαδαριού και περισσότερο η αφέλεια και άγνοια του ποιμνίου..περιουσία;;;να φαν κι οι κότες! φορολογία;;;μηδέν!! πλήρωνε μαλ..κα έλληνα
αν εξαιρέσεις κάποια φωτεινά παραδείγματα, όπως ο Αναστάσιος στην Αλβανία και κάποιοι άλλοι παπάδες που ούτε καν ακούγονται οι άνθρωποι γιατί πολύ απλά προσφέρουν στο συνάνθρωπο και παράγουν έργο χωρίς να διεκδικούν εύσημα, οι υπόλοιποι είναι για μπάτσες..τόσο απλά..
τι να πεις για δαύτον;;άστο καλύτερα, μη θίξουμε και συνειδήσεις
δηλ. απ τα σχόλια μπορείς να συμπεράνεις πολλά πράγματα..
τι θα πει τραβάς κανά ζόρι ρε φίλε;;; όταν με περνάνε για κορόιδο ναι τραβάω ζόρι..εσύ κάτσε και γλέντα τους
σ αυτή τη χώρα εν έτει 2011 αν πεις οτιδήποτε για αυτή τη μούχλα που κυβερνάει (σε πολιτικό και θρησκευτικό επίπεδο) πέφτουν να σε φάνε..κ περίμενε εσύ ν αλλάξουν τα πράγματα με την ίδια νοοτροπία
να πούμε για ποιο λόγο υπάρχουν οι θρησκείες και τι ευθύνη τους αναλογεί ιστορικά για πολέμους και συμφέροντα;;θα πάρει χρόνο, ψαχτείτε μόνοι σας

Ανώνυμος είπε...

εσυ δηλαδη λες πως εισαι αθεος...για δες και τι εκαναν οι αθεοι ιστορικα: http://www.trelokouneli.gr/2011/02/10_05.html Εκτός από την πείνα, ο Στάλιν διέταξε εκκαθαρίσεις στο εσωτερικό της Σοβιετικής Ένωσης για κάθε άτομο που θεωρήθηκε ως ένας εχθρός του κράτους. Συνολικά, οι εκτιμήσεις του αριθμού που δολοφονήθηκαν κάτω από την βασιλεία του Στάλιν, μετρά 10 εκατομμύρια έως 60 εκατομμύρια ανθρώπους. ειδες?δεν πηρε και πολυ χρονο...

Ανώνυμος είπε...

Είμαι Δημόσιος Υπάλληλος.
Και εξηγούμαι. Δημόσιος υπάλληλος με γενναία περικοπή μισθού, με απειλές για επερχόμενες, νέες, ακόμη γενναιότερες περικοπές μισθού, με ωράριο, κάρτα και διευθυντή.
Έχω την ατυχία να συνυπάρχω με μια άλλη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων, αφανών δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι δεν έχουν καμία από τις παραπάνω υποχρεώσεις, αντιθέτως έχουν μόνο προνόμια. Τους παπάδες!!!

Γνωρίζετε ότι όλον αυτό τον καιρό που η κοινωνία τα έχει βάλει με τους δημοσίους υπαλλήλους (λες και είμαστε υπεύθυνοι για όλα), η αγαπητή "κάστα" των προνομιούχων παπάδων έχει περάσει διακριτικά στο απυρόβλητο? Παρακαλώ, ανατρέξτε στις εικόνες που προβάλλουν τα ΜΜΕ όταν αναφέρονται στους Δ.Υ. Στη συνείδηση του μέσου ανθρώπου, ο Δ.Υ. είναι ο βολεμένος εργαζόμενος ο οποίος καθισμένος στη γραφειάρα του και μέσα από τα μυωπικά γυαλιά του κοιτάει με υπεροπτικό ύφος τον ταλαίπωρο πολίτη προσπαθώντας με κάθε μέσο να τον καταδυναστεύσει. Προσέξτε ότι απουσιάζουν παντελώς εικόνες εκκλησιών και παπάδων όταν αναφέρονται στους Δ.Υ.

Το ξέρετε ότι την ώρα που όλος ο δημόσιος τομέας βάλλεται καθημερινά από απειλές εργασιακής εφεδρείας, οι παπάδες δεν έχουν εργασιακή εφεδρεία? Γιατί δεν βάζουμε σε εφεδρεία τις χιλιάδες των παπάδων? Αναζητούνται εναγωνίως από την κυβέρνηση 30.000 εφεδροι. Αναζητούνται όμως, μόνο από τις τάξεις των εργαζομένων. Σε αυτόν τον ιδιότυπο πόλεμο, οι παπάδες προτιμούν σκοπίμως να παραμένουν "οπισθοφυλακή", αφήνοντας όλους τους υπόλοιπους στην πρώτη γραμμή, εξασφαλίζοντας με διακριτικά μειδιάματα τη θεσούλα τους, εξασφαλίζοντας το "σίγουρο" ενώ την ίδια ώρα τσεπώνουν και το παγκάρι.

Ε, όχι, δεν δέχομαι να συγκαταλέγομαι στην ίδια κατηγορία με τους ρασοφόρους.
Δεν δέχομαι να εργάζομαι 8 ώρες ημερησίως, όταν ο παπάς δουλεύει κατά βάση μια κυριακή την εβδομάδα για 3-4 άντε 5 ώρες... άντε και κάτι εσπερινούς...

Δεν δέχομαι να διορίζομαι με εξετάσεις γραπτές, προφορικές, ΑΣΕΠ, μόρια, όταν ο παπάς διορίζεται χωρίς τίποτα από όλα αυτά...
Που είναι η αξιοκρατία για τους παπάδες? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ο ΑΣΕΠ για τους παπάδες? που είναι, οέο??

Δεν δέχομαι να δίνω αναφορά σε τμηματάρχες, διευθυντές, γενικούς διευθυντές, υφυπουργούς, υπουργούς, όταν οι παπάδες δεν λογοδοτούν πουθενά παρά μόνο "κρίνονται" από τον Θεό..
Δεν δέχομαι να περικόπτεται γενναία ο δικός μου μισθός, όταν ήδη οι παπάδες παίρνουν πολύ περισσότερα από εμένα και βουτάνε και το παγκάρι (ολόκληρο)!!!
Δεν δέχομαι να φιλοξενώ στον κλάδο μου όλο το παπαδαριό...

Που είναι οι εκπροσώπηση των παπάδων στους αγώνες των Δημοσίων Υπαλλήλων? Ποιο σωματείο τους εκπροσωπεί? Που είναι η ΑΔΕΔΥ τους? Πότε συμμετείχαν οι παπάδες σε αγώνες, σε απεργίες, σε πορείες των Δημ.Υπ? όταν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν, ο μισθός τους μειώνεται δραματικά. Όμως οι παπάδες ποτέ δεν έχουν υποστεί μειώσεις μισθών από απεργίες, εφόσον ποτέ δεν απεργούν. Παρόλα αυτά διεκδικούν με σφοδρότητα όλες τις κατακτήσεις των Δημ.Υπαλλήλων. Εκ του ασφαλούς βέβαια. Βάζοντας μπροστά στους αγώνες όλους τους υπόλοιπους κλάδους και καλυμμένοι στην δήθεν "ιεροσύνη" τους.

Ντροπή σας, εγωιστές και συμφεροντολόγοι παπάδες!
Δεν είδα μέχρι τώρα την εκκλησία να βοηθάει κανέναν άνεργο, κανέναν άστεγο, κανέναν πολύτεκνο!!!

Είδα όμως τον κλήρο να ξεσηκώνεται και μόνο στην ιδέα να περικοπεί κατά 50% ο μισθός τους από το κράτος.
Πουθενά μα πουθενά αλλού ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, δεν πληρώνονται οι παπάδες από το κράτος!!!

Φτάνει πια.. Έλεος, ψεύτες και υποκριτές!!!
Παρακαλώ όλα τα μπλογκ, τα ΜΜΕ και τους συναδέλφους δημοσίους υπαλλήλους να επιμείνουν στον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

φίλτατε δημόσιε υπάλληλε στου κουφού την πόρτα..
δεν είδες ο άλλος τι απάντηση έδωσε;;..ένα λινκ για να μας διδάξει ιστορία..
ποιος σου είπε ρε φίλε αν είμαι άθεος ή όχι;;και αυτοί που πιστεύουν στο χριστιανισμό αλλά δεν είναι κολλημένα μυλά, τους κράζουν τους παπάδες γιατί είναι υποκριτές και κοιτάνε την πάρτη τους/..είναι για μπάτσες το ξαναλέω..
τι τον ανφέρεις τον Στάλιν;;ειλικρινά δεν κατάλαβα..
εννοείται πως ήταν δικτάτορας και σφαγέας..σου είπε κανείς ότι είμαι σταλινικός;;;όποιος κράζει το παπαδαριό πρέπει να είναι σταλινικός;;;τι σόι συσχέτιση είναι αυτή;;
δηλ μου παραθέτεις το τρελό κουνέλι (που και αλήθεια να λέει στην τελική) ως αξιόπιστη ιστορική πηγή;;και για να δείξεις τι;;

Ανώνυμος είπε...

Τα δικα μου γεννεθλεια θα τα προβαλλετε παιδια?Εχω κανει περισσοτερα καλα απο τον μητροπολιτη.Αληθεια σας λεω.......

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.