Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

«Μάτωσαν» οι αγορές όλου του κόσμου - Μαύρη Δευτέρα για την παγκόσμια οικονομία

- Κράχ στην Αθήνα - "Άφησαν" το Χρηματιστήριο να πέσει κάτω από τις 1.000 μονάδες!
- Η έκτη χειρότερη πτώση για τη Wall Street - Βουτιά 634,75 μονάδων για τον Dow Jones
- Ούτε το διάγγελμα Ομπάμα δε σταμάτησε την κατρακλύλα της Wall Street
- Καταποντίστηκαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- 5% πτώση στο Λονδίνο, 4,6% στο Παρίσι, κοντά στο 3% σε Μιλάνο και Μαδρίτη, περίπου στο 8% η πτώση στη Μόσχα
- Τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα την Τρίτη


Οι παγκόσμιες αγορές κλυδωνίζονται στην δίνη της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας. Οι γενικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στις αγορές όλου του κόσμου έκλεισαν στο κόκκινο με την Αθήνα να μην βρίσκει σημείο αντίστασης και να καταποντίζεται!

Τελικά, το ελληνικό χρηματιστήριο έπεσε κάτω από το φράγμα των 1.000 μονάδων, με το γενικό δείκτη να καταγράφει απώλειες 6%, εν μέσω της διεθνούς ανησυχίας για την κρίση χρέους σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης τερμάτισε στις 998,24 μονάδες, ενώ ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 84,66 εκατ. ευρώ.

Παρά τις ανακοινώσεις Τρισέ, το μόνο που αποκλιμακώθηκε ήταν τα επιτόκια των 10ετών ισπανικών και ιταλικών ομολόγων τα οποία σημείωσαν μεγάλη πτώση. Τεράστια ήταν και η "βουτιά" που έκαναν οι δείκτες των χρηματιστηρίων όλης της Ευρώπης με τη Μόσχα να βλέπει το γενικό της δείκτη να βυθίζεται σχεδόν στο -8% και να ακολουθούν Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο, Μαδρίτη, Φρανκφούρτη.

Μαύρη Δευτέρα και για τη Wall Street παρά το διάγγελμα Ομπάμα. Ο Dow Jones έχασε συνολικά 634,76 μονάδες και έκλεισε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 11.000 μονάδων (10.809,85) με πτώση 5,55%. Τη χειρότερη μέρα του από τον Δεκέμβριο του 2008 κατέγραψε ο δείκτης Standard & Poor's 500, κλείνοντας στις 1.119,46 μονάδες με πτώση 6,66%. Πτώση και για τον Nasdaq (6,30%).

Πηγή:newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.