Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ολοκληρώθηκαν τα Γκράφιτι (φωτογραφίες)

Οι νεαροί καλλιτέχνες τελείωσαν το έργο τους και παρέδωσαν το κτίριο της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Τουρισμού, Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Καστοριάς, αυτό που βρίσκεται στην πιάτσα των ταξί, στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας.

Το αποτέλεσμα πραγματικά εντυπωσιακό. Ένα μικρό γκάλοπ του Μπέτσκα σε επαγγελματίες της περιοχής, ταξιτζήδες και περαστικούς: όλοι συμφωνούν ότι το κτίριο έχει πραγματικό μεταμορφωθεί σε σχέση με το χάλι που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα. Έντονος είναι ο προβληματισμός κατά πόσο τα έργα θα παραμείνουν ακέραια και δε θα βανδαλιστούν.

Τα παιδιά του πάρκου υποσχέθηκαν να τα προφυλάξουν.Εξάλλου αρκετοί από αυτούς συνέβαλλαν στις παρεμβάσεις και ήδη οι ίδιοι δείχνουν θετικά δείγματα με το να μην αφήνουν πλέον κάθε βράδυ σκουπίδια στο πάρκο και στο θεατράκι. Αλλά και άλλες ομάδες νεολαίων υποσχέθηκαν να μην …παρέμβουν με επιπλέον γκράφιτι.

Όσο αναφορά το κόστος του εγχειρήματος, αυτό αποτιμάται στο 20% μόνο, από όσο θα χρειαζόταν αν γινόταν με τους συνήθεις τρόπους και φυσικά όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, το βάψιμο θα διατηρούνταν μέχρι το πρώτο βράδυ!. Τώρα ακόμη και το αρχικό άσπρισμα (το πρώτο χέρι) των τοίχων έγινε από τα ίδια τα παιδιά.

Μπέτσκας

Δείτε ακόμα τα δύο ρεπορτάζ του Μπέτσκα εδώ
και εδώ














7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Espiran ta kommatia ...!! Mprabo sta tsakalia...!! :D

Ανώνυμος είπε...

μπραβο..επιτελους κατι καλο στην πολη...μετα απο καιρο....!

Ανώνυμος είπε...

ο ΟΡΙΣΜΟΣ του καρακιτσαριού , αλλά οι συνήθεις οσφυοκάμπτες της περιοχής ενέδυσαν την μπούρδα με τον μανδύα του δήθεν μοντέρνου ελεύθερου πνεύματος έκφρασης των "καλλιτεχνών της Ντίσνευλαντ" (εκεί ίσως να πατούσαν οι "καλλιτεχνικές δημιουργίες") για να γίνουν αρεστοί στην νέα άρχουσα αλλά και αυθαιρετούσα τάξη της πόλης , έσπευσαν να δηλώσουν "αυθόρμητα" , το πόσο πολύ τους άρεσαν τα αριστουργήματα του κτιρίου που στεγάζει την αντιδημαρχία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και να ζητήσουν μάλιστα να επεκταθεί το επιχείρημα και σε άλλα κτίσματα της πόλης
Τι να πει κανείς ? Έλειψε παντελώς η αισθητική κριτική από τους κατοίκους αυτού του τόπου , ή ίσως τόση μεγάλη αδιαφορία για την πόλη διακατέχει τους πολίτες της και δεν αντιδρούν σε ότι και αν συμβεί σ΄ αυτήν ? Κατευθυνόμενα σχόλια περί νεοσυντηριτισμού και φασιστικών νοοτροπιών μάλλον στην σφαίρα της γελοιότητας ανήκουν και πουθενά αλλού .

Ανώνυμος είπε...

Δεν αξίζουν βέβαια και βραβείο καλλιτεχνίας αλλά απο το να βλέπω τους τοίχους μουτζουρωμένους τους προτιμώ έτσι...

Ανώνυμος είπε...

Εχει ακομα ενα τοιχο με φουσκες απο οτι θυμαμαι ....μηπως θα μπορουσατε να το ανεβασετε και αυτον τον τοιχο για να τον δουμε??...ευχαριστω...πολυ καλη δουλεια ..μπραβο στα παιδια...!! :)

Αντιδεινοσαυρικό Μέτωπο Καστοριάς είπε...

"Νέα άρχουσα αλλά και αυθαιρετούσα τάξη της πόλης", οχι φίλε ανώνυμε, σίγουρα η νοοτροπία σου δεν είναι φασιστική.
Απλά ανήκεις σε αυτούς που δεν παραδέχονται οτι είναι υπερσυντηρητικοι. Τέτοιες προσωπικότητες ανθρώπων σαν εσένα λοιπόν, θα τους αποκαλούμε στο επόμενο κείμενο ως "Δεινόσαυρους". Οι Δεινόσαυροι που λες φίλε ανώνυμε είναι αυτοί που το γούστο τους περιορίζεται στην τετράγωνη πολυκατοικία οπου κατοικούν και που έχτισαν οταν κάποια στιγμή είχαν φράγκα. Είναι οι ίδιοι που δε σκέφτηκαν να υιοθετήσουν πολεοδομικούς κανόνες στην πόλη της Καστοριάς.
Οι Δεινόσαυροι επίσης αγαπητέ ανώνυμε, είναι αυτοί που τόσα χρόνια ψηφίζουν και εκλέγουν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα απο τη Νέα Δημοκρατία και το Πασοκ και είναι συνυπαίτιοι για την οικονομική παρακμή της πόλης.
Τέλος ¨Δεινόσαυροι¨είναι όλοι αυτοί που θεωρούν τα 16χρονα παιδιά ως αυθαιρετούσα τάξη, απλά και μόνο γιατί στην ίδια ηλικία ήταν οι Φλώροι της παρέας και ολοι τους κορόιδευαν.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός αγαπητέ Ανώνυμε.
Α ξέχασα...για να μη θεωρηθώ υπερασπιστής της Δημοτικής αρχής, είναι και αυτοί Δεινόσαυροι για όλους τους προηγούμενους λόγους αλλα και για το οτι όντως ρε ανώνυμε, ποιός ενέκρινε αυτα τα παιδικά και άσχετα με το χώρο σχέδια; Πάλι κύκνοι και κάστορες ρε παιδιά; Μάλλον κάποιος Δεινόσαυρος είναι και εκεί υπεύθυνος....
Φιλικά και με ειρωνία στα μούτρα σας...
Αντιδεινοσαυρικό Μέτωπο Καστοριάς.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τόση χολή , αγαπητέ εκπρόσωπε του "επώνυμου" αντιδεινοσαυρικού Μετώπου Καστοριάς και μπουρδουκλωμένη κριτική σε κείμενο , το νόμα του οποίου δεν κατάλαβες και κατέληξες έτσι σε πιθανά λάθος συμπεράσματα ? Ποιός σου είπε ότι έγραφα ή εννοούσα ότι η "νέα άρχουσα και αυθαιρετούσα τάξη πραγμάτων της πόλης" είναι τα δεκαεξάχρονα παιδιά που ζωγράφισαν ? Και φυσικά αυτά δεν φταίνε σε τίποτε . Η άρχουσα τάξη είναι αυτή που με την νοοτροπία του "αποφασίζουμε και διατάσσομεν" και δεν ρωτάμε κανέναν , μιας και έχουμε το αλάθητο του πάπα , δίνει την έγκριση να γίνουν οι πιο πάνω ζωγραφιές και την θεματολογία τους . Νοοτροπίες αυθαιρεσιών και ετσιθελισμού σε πράγματα που δεν είναι δικά μας (το κτίριο ανήκει στην πόλη) στυλιτεύινται με το δικό μου σχόλιο και τίποτε άλλο . Υπόψη ότι για όλα τα πράγματα υπάρχει και κάποια στοιχειώδης νομοθεσία που θα πρέπει να τηρείται γιατί αλλιώς (αν δεν τηρείται) , τότε θα επιστρέψουμε στην εποχή των δεινοσαύρων , αγαπητέ εκπρόσωπε του "Αντιδεινοσαυρικού Μετώπου" και εσύ και το "Μέτωπό σας" δεν θα είστε άμοιροι των ευθυνών σας . Για τους χαρακτηρισμούς περί φλώρων , αυθαιρέτων πολυκατοικιών και τα παρόμοια , αν και είναι ανάξια σχολιασμού , μάλλον λάθος πόρτα χτύπησες πάλι , αλλά δεν πειράζει . Μακάρι να έχεις ενδιαφέροντα για τα κοινά του τόπου σου και ας

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.