Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Καστοριά: Συνεχίζουν οι ...γκραφίστες (φωτογραφίες)‏

Πρωί πρωί έπιασαν δουλειά τα παιδία που ανέλαβαν να «αναπλάσουν» το κτίριο της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Τουρισμού, Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Καστοριάς...
αυτό που βρίσκεται στην πιάτσα των ταξί, στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας.

Είναι το κτίριο που έχει ταλαιπωρηθεί όσο κανένα άλλο από γκράφιτι διαμαρτυρίας, προσωπικών μηνυμάτων και οποιασδήποτε άλλης μορφής, εκτός από αυτής που βλέπουμε τώρα να παίρνει «σάρκα και οστά», του γκράφιτι ως τέχνη.

Ο Βασίλης που ήρθε από την Πάτρα ασχολείται εδώ και 10 χρόνια, από τα 13 του. Τα χρόνια της ζωγραφικής επανάστασης-αντίδρασης ήταν τα δυο πρώτα, μετά ανακαλύφθηκε η τέχνη του γρήγορου, του εφήμερου, που όμως σε μερικές των περιπτώσεων μπορεί να μείνει για πολύ καιρό ίσως και για πάντα. Ακολούθησε η μελέτη και η εξέλιξη μέχρι σήμερα, όπου έχει αποκτήσει το δικό του, αναγνωρίσιμο στυλ, όλα αυτά μετά από πολλά, πάρα πολλά έργα, και εκατοντάδες ίσως χιλιάδες μπουκάλια σπρέι.

Το γκράφιτι για την Ελλάδα είναι κάτι το σχετικά καινούργιο και σίγουρα παρεξηγημένο από τον πολύ κόσμο. Παρατηρώ τα παιδιά που εργάζονται οργανωμένα. Κάποιοι φορούν μάσκες, όλοι έχουν μπροστά τους σχέδια ή φωτογραφίες και βάση αυτών μεταφέρουν την τέχνη τους στον καθαρό τοίχο.

Ο Βάιος και ο Γιάννης είναι συνεργάτες εδώ και δύο χρόνια. Η πρώτη τους δουλειά ήταν σε ένα κομμωτήριο!. Ακολούθησαν δεκάδες άλλες σε πολλές πόλεις. Τους ενδιαφέρει να τελειώσουν αυτό που κάνουν τώρα, δεν τους απασχολεί ποια θα είναι η μετέπειτα τύχη του.

Περιμένοντας το τελικό αποτέλεσμα μπορείτε να διαβάσετε και το προηγούμενο ρεπορτάζ του Μπέτσκα και να δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ.

Θα ακολουθήσει και το τελικό άρθρο όπου θα συγκρίνουμε το πριν με το μετά.

Μπέτσκας








περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανεβαστε και αλλες φωτογραφιες...!!

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.