Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Επέκταση του προγράμματος Τηλεϊατρικής

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone, στον 6ο χρόνο λειτουργίας του, επεκτάθηκε και εφαρμόζεται πλέον σε 30 απομακρυσμένα σημεία...
σε 10 Περιφέρειες της χώρας από τον Έβρο και τη Καστοριά μέχρι το Καστελόριζο και τη Γαύδο. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την οργάνωση και υποστήριξη της Vodafone στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας.

Επιπλέον, από το 2008, το πρόγραμμα υλοποιείται με το συντονισμό του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ, μέλη του οποίου αποτελούν οι συμμετέχοντες Δήμοι, τη συμμετοχή του Ιατρικού Αθηνών, ως το κεντρικό νοσοκομείο και την τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση της εταιρίας Vidavo.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στη διαδικασία λήψης εξετάσεων (όπως καρδιογράφημα, σπιρομέτρηση, αρτηριακή πίεση, γλυκόζη) μέσω ειδικού εξοπλισμού τηλεμετρίας βιολογικών σημάτων της Vidavo σε ασθενείς ενός περιφερειακού ιατρείου και την ηλεκτρονική αποστολή τους στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου οι εξειδικευμένοι ιατροί κάνουν τη διάγνωση τους και την αποστέλλουν μέσω του δικτύου κινητής επικοινωνίας της Vodafone.

Η «Τηλεϊατρική» δίνει τη δυνατότητα παροχής προληπτικής ιατρικής, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, εφόσον καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί και παρέχεται η δυνατότητα σε όλους να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους άμεσα από έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Πηγή wtmNews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.