Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

5.000 πτυχιούχοι σε δουλειές για έναν χρόνο

Επιδότηση για 12 μήνες, με όριο ηλικίας το 35ο έτος

Με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται η έναρξη μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του προγράμματος Επιχορήγησης Επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα σε πρώτο στάδιο αφορά 5.000 άνεργους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων...πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, ηλικίας έως 35 ετών.

Οι πτυχιούχοι αυτοί θα πρέπει να έχουν την ιδιότητα του ανέργου και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση, και να είναι Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

Μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα όσοι είναι απόφοιτοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών, καθώς και οι πτυχιούχοι αλλοδαπής που διαθέτουν βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται.

Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις.

Συγκεκριμένα δεν εντάσσονται σε αυτό:

- Ατομα που κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο, πριν από την ημερομηνία υπαγωγής τους στο πρόγραμμα, είχαν απασχοληθεί καθ' οιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις ή σε επιχειρήσεις που μεταβιβάστηκαν ή αλλάζουν νομική μορφή ή διαλύονται και επαναλειτουργούν στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας.

- Ατομα που απασχολούνταν στον ίδιο χώρο σε άλλον εργοδότη με όμοια δραστηριότητα.

- Ατομα που τοποθετούνται αναγκαστικά με τις διατάξεις του Ν. 2643/98.

- Ατομα που θα προσληφθούν για την κάλυψη συμβατικών υποχρεώσεων της επιχείρησης, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας από επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται σε άλλο καθεστώς ενίσχυσης, που αφορά σε μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος των προσληφθέντων.

Η κατανομή
Οι 5.000 θέσεις κατανέμονται ως εξής:

- 2.750 θέσεις σε Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ηπειρο, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο

- 2.050 θέσεις σε Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

- 200 θέσεις σε Νότιο Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα.

ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.