Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Υπηρεσίες και προϋποθέσεις για το Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ. Καστοριάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ. Καστοριάς (www.kaakykas.gr), βάσει του ιδρυτικού του Προεδρικού Διατάγματος (257/1996, ΦΕΚ 190/21-8-1996), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Καθορισμού Προδιαγραφών Λειτουργίας του, προσφέρει υπηρεσίες Αποθεραπείας, Αποκατάστασης και Κοινωνικής Υποστήριξης σε

1. Άτομα με Αναπηρία (Α.μεΑ.), σε οποιοδήποτε Ασφαλιστικό Ταμείο και αν υπάγονται,
2. Άτομα που αποδεδειγμένα είναι ανασφάλιστα και οικονομικά αδύναμα.
Ειδικότερα, η παροχή υπηρεσιών απευθύνεται σε Άτομα με Αναπηρία με συγγενείς διαταραχές ή βλάβες μόνιμες ή προσωρινές του μυϊκού, νευρικού, κυκλοφορικού, ερειστικού και αναπνευστικού συστήματος, καθώς και σε άτομα με νοητική υστέρηση.
Η ιδιότητα του Α.μεΑ. προκύπτει από απόφαση Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής, στην οποία θα πρέπει να φαίνεται ότι το ποσοστό αναπηρίας, εξαιτίας κάποιας από τις παραπάνω διαταραχές ή βλάβες, είναι 67% και πάνω. Εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά που διακομίζονται άμεσα από Κρατικό Νοσηλευτικό Ίδρυμα και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών Α.μεΑ. ασφαλισμένων ή συνταξιούχων του Ο.Γ.Α., σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει συναφθεί μεταξύ του Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ. και του Ο.Γ.Α.
Η ιδιότητα του ανασφάλιστου και οικονομικά αδύναμου, προκύπτει από σχετικό Βιβλιάριο που χορηγείται από το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καστοριάς.
Απαραίτητη προϋπόθεση για εισαγωγή των ενδιαφερόμενων προς θεραπεία είναι η ύπαρξη παραπεμπτικού από τον Φυσίατρο και Επιστημονικό Υπεύθυνο του Κέντρου, από τον οποίο μπορούν να εξεταστούν, αφού προηγουμένως κλείσουν ραντεβού μέσω του αρμόδιου Γραφείου του Κέντρου (τηλ. 24670-21730).
Οι υπηρεσίες που παρέχονται από το Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.ΜΕΑ. Καστοριάς είναι:
1. Αποθεραπεία και Αποκατάσταση
Α) Φυσικοθεραπεία, Β) Εργοθεραπεία, Γ) Φυσική Αγωγή, Δ) Υδροθεραπεία (πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα).
2. Κοινωνική Υποστήριξη
Α) Λειτουργία Ομάδας Παιδιών, Β) Λειτουργία Ομάδας Χειροτεχνίας και Ψυχαγωγίας, Γ) Λειτουργία Απογευματινής Φιλοξενίας και Ομάδας Δημιουργικών Δραστηριοτήτων, Δ) Συνεδρίες θεραπευτικές με Ψυχολόγο και Κοινωνικούς Λειτουργούς.
Τα άτομα που δεν είναι Α.μεΑ. μπορούν να προσέρχονται στα Εξωτερικά Ιατρεία του Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.ΜΕΑ. και στα γραφεία του Επιστημονικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού του Κέντρου, προκειμένου να εξεταστούν και να εξυπηρετηθούν, χωρίς αυτό να συνεπάγεται υποχρέωση του Κέντρου για εισαγωγή τους προς θεραπεία. Για τα άτομα αυτά θα τηρείται ιδιαίτερη Λίστα Αναμονής, η οποία θα ενεργοποιείται σε περίπτωση που δημιουργείται κενό στην παροχή υπηρεσιών προς τα Α.μεΑ.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά

Διεύθυνση: Περιοχή Αεροδρομίου Άργους Ορεστικού, Καστοριά
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 24670-21730, 24670-21744

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.