Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του πολίτη της Καστοριάς κι επειδή οι ίδιοι δημοσιογραφικοί κύκλοι επιμένουν να δημιουργούν ‘’θέματα’’ με μόνο στόχο την παραπληροφόρηση και την δημιουργία εντυπώσεων χωρίς να ενδιαφέρονται για την αντικειμενική και ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών, θεωρούμε υποχρέωση μας την έγκυρη ενημέρωση σε ότι αφορά τις μετακινήσεις των μηχανικών της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.




Η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς έχει ολοκληρώσει τα τελευταία χρόνια με απόλυτη επιτυχία σημαντικό αριθμό μεγάλων έργων και μελετών για την Καστοριά, μέσα από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης καθώς και δεκάδες μικρότερα έργα μέσα από αλλά προγράμματα (ΚΑΠ-ΤΕΟ-ΠΙΝΔΟΣ ΕΠΑΔΥΜ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΣΑΝΑ1-ΣΑΕΠ-041)και συνεχίζει την προσπάθεια της για την υλοποίηση ακόμη μεγαλύτερων έργων μέσα από το ΕΣΠΑ (ολοκληρώθηκε ήδη η κατασκευή τριών σχολικών συγκροτημάτων και ολοκληρώνεται σύντομα η μελέτη της σήραγγας της Κλεισούρας) και υπάρχει μεγάλη ετοιμότητα από πλευράς μελετών για ένταξη στο ΕΣΠΑ αλλά και στο Αλέξανδρος Μπαλτατζής.

Στο πλαίσιο της σωστής άσκησης των καθηκόντων των υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων, όπως και όλων των μηχανικών των Τεχνικών Υπηρεσιών της Ελλάδας που ασχολούνται με την κατασκευή των δημοσίων έργων και μελετών η πολιτεία με τις υπ’ αριθμ. 2 /52971/0022 31-08-2007 και 2/52970/0022 31-08-2007 Κοινές Αποφάσεις Υπουργών ΠΕΧΩΔΕ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ καθόρισε ημερήσια εκτός έδρας αποζημίωση των διπλωματούχων μηχανικών και των μηχανικών πτυχιούχων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε 70 ευρώ και σε 56 ευρώ αντίστοιχα που ξαφνικά και όλος τυχαία κάποιοι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν μετά από 4 ολόκληρα χρόνια ότι ισχύει η νομοθεσία αυτή.

Σε ότι έχει να κάνει με τις μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής μας Ενότητας, θεωρούμε ότι υπάρχει πλήρης διαφάνεια (ανάρτηση στη διαύγεια) και καμία παρανομία ή υπερβολή ως προς τον αριθμό και τον προορισμό της μετακίνησης, αφού βρισκόμαστε ήδη στα μισά του χρόνου και ο μέγιστος αριθμός εκτός έδρας μετακινήσεων είναι για την Διευθύντρια 11 και ο ελάχιστος είναι 2 μετακινήσεις .

Οι Μηχανικοί της Π.Ε.Καστοριας της Δ/νσης Τ.Εργων είναι 15 και το σύνολο των μετακινήσεων τους είναι 83 μέχρι και σήμερα δηλ στα μισά του χρόνου μία δαπάνη περίπου 5.000 ευρώ για τις κινήσεις των μηχανικών που επιβλέπουν έργα εκατομμυρίων ευρώ. Σε ότι αφορά τον προορισμό να εμφανίζονται μόνο συγκεκριμένες περιοχές, εκεί εκτελούνται έργα την δεδομένη χρονική στιγμή (στον Γράμμο υπάρχουν σε εξέλιξη εργολαβίες κατασκευής ορεινής οδοποιίας και εκπονούνται νέες μελέτες οδοποιίας, που απαιτούν επίβλεψη και επιτόπιους ελέγχους, ενώ οι μετακινήσεις στο Βαρικό αφορούν την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Δ.Τ.Ε για την ολοκλήρωση της μελέτης της σήραγγας της Κλεισούρας και την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ) στο Νυμφαίο εκπονείτε μελέτη και πολλά άλλα . Αυτό που θα ήθελα να πω δημόσια και να ευχαριστήσω τους μηχανικούς μας είναι ότι και οι ίδιοι καταλαβαίνοντας την δημοσιονομική κρίση με δική τους πρόταση ενώ κάνουν πολύ περισσότερες μετακινήσεις γράφουν λιγότερες.

Τις αναφορές του Δημοσιογράφου για την θεματολογία της ιστοσελίδας μας www.kastoria.gr δεν θα την κρίνουμε φαίνεται όμως ότι μας παρακολουθεί και προσωπικά για μένα ένα θέμα πολύ σοβαρό όπως το κενό του νόμου να μην επιτρέπετε στα κρατικά αυτοκίνητα η χρήση του υγραερίου και η προσωπική επιστολή μου στον πρωθυπουργό για το θέμα αυτό και το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν το ανέφερε πουθενά ούτε στο ραδιόφωνο ούτε στην τηλεόραση παρά μόνο μια απλή δημοσίευση στο blog του δείχνει τις προτεραιότητες της δημοσιογραφίας του.

Κ.Παραρά αν μου επιτρέψει το κράτος να χρησιμοποιώ υγραέριο θα εξοικονομώ 15.000 ευρώ ετησίως .Επίσης θέλω να του αναφέρω ότι όταν χρησιμοποιεί δική μας δημοσίευση στο blog του θα τον παρακαλέσω για λόγους δεοντολογίας να αναφέρει και την πηγή.

Θέλοντας να τον βοηθήσω στο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ του δηλώνω επίσημα ότι δεν με ενδιαφέρει η θέση του προέδρου της ΑΝΚΑΣ.

Κλείνοντας θέλοντας να τονίσω την αναγκαιότητα της σωστής λειτουργίας της ιστοσελίδας μας ως πηγή ενημέρωσης και προβολής της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ και στα πλαίσια εξοικονόμησης πόρων κάνουμε προσπάθεια να την οργανώσουμε καλυτερα(απο την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η ανβάθμιση της) ωστε να μην χρειάζετε να δαπανούμε τεράστια ποσά κάθε χρόνο για την προβολή του έργου και της περιοχής μας. Πολύ σύντομα θα δημοσιευτούν επίσημα τα ποσά που δαπανήθηκαν και σε ποιους τα τελευταία χρόνια ως προβολή για το νομό μας .

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς
Σαββόπουλος Δημήτριος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.