Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Άννα Γουίντουρ: Ο «διάβολος» εξακολουθεί να φοράει γούνες

Δόθηκαν στη δημοσιότητα κομμένες σκηνές από τη συνέντευξη που έδωσε η Άννα Γουίντουρ στο αμερικάνικο πρόγραμμα 60 Minutes του CBS...

πριν από δύο χρόνια.. Σε αυτά μεταξύ άλλων αναφέρει για τη σχέση της με τις γούνες και την άρνηση της να εγκαταλείψει τη γούνα

«Δε μου αρέσει να ταξιδεύω συνοδευόμενη συνέχεια από προσωπική ασφάλεια, αλλά αναγκάστηκα από τότε που άρχισαν να μου πετούν πίτες, ρύζι, ψεύτικο αίμα και κάθε λογής πράγματα, ακόμα και ψόφια ζώα. Τι πρέπει να κάνω δηλαδή, για να μην έχω συνοδεία; Να μη φορώ γούνα; Με κανέναν τρόπο, είναι μέρος της μόδας».



Η Άννα Γουίντουρ είναι ένα από τα ισχυρότερα πρόσωπα στο χώρο της μόδας. Διευθύνει το αμερικάνικο Vogue από το 1988. Και πώς το διευθύνει; Για να καταλάβουμε αρκεί να θυμηθούμε το ρόλο της Μιράντα Πρίστλι στο «Ο δίαβολος φοράει Πράντα» που ερμήνευε μοναδικά η Μεριλ Στριπ (και κερδισε ακόμα μια υποψηφιότητα για Όσκαρ το 2006). Μάλιστα η ταινία βασίστηκε σε μπεστ-σέλλερ που έγραψε η βοηθός της Λορέν Βέσμπεργκ.




Η Γουίντουρ έχει γίνει στόχος φιλοζωικών οργανώσεων, κυρίως της ΠΕΤΑ, τόσο για την επιμονή της να φοράει γουναρικά και να τα προωθεί από το Vogue, αλλά κυρίως για την άρνηση της να δημοσιεύει πληρωμένες καταχωρήσεις των οργανώσεων σε αυτό. Η βιομηχανία της γούνας της οφείλει πολλά μετά το 1990, όταν πρωτοέβαλε εξώφυλλο με γουναρικό στο περιοδικό.

Για την Άννα Γουίντουρ και τη σχέση της με τη γούνα ο Μπέτσκας θα επανέλθει..



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

na vgei dimosia kai na dilwsei oti aneta tha enegkrine k tin diki tis petsa na tin kanoume modato pataki!ai sixtir..zwa..

Ανώνυμος είπε...

Πολλά συγχαρητήρια και μπράβο σε έναν τόσο σημαντικό άνθρωπο, μια μεγάλη προσωπικότητα που συμφωνεί στην χρήση φυσικών πρώτων υλών όπως η γούνα και αντιστέκεται στη φασιστική αντίληψη των οικολογικών οργανώσεων οι οποίες ενισχύονται οικονομικά από το κόσμο της βιομηχανίας του υφάσματος που προσπαθεί εδώ και χρόνια να προωθήσει τα μη-οικολογικά προϊόντα (παράγωγα πετρελαίου)όπως οι οικολογικές γούνες.

Συγχαρητήρια και πάλι που επιμένει στα πιστεύω της.

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.