Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Φόβοι για αύξηση των θυμάτων από το βακτήριο των λαχανικών

"Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τα περιστατικά θα μειωθούν όμως πολύ φοβόμαστε ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει" δήλωσε...
στο BBC ο Ολιβέρ Γκρίβ της πανεπιστημιακής κλινικής Schleswing - Holstein όπου νοσηλεύονται οι περισσότεροι ασθενείς που έχουν νοσήσει από το εντεροαιμορραγικό Ε. Coli.

Το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Λοιμώξεων της Γερμανίας, επιβεβαίωσε 329 περιστατικά ασθενών στη χώρα, ενώ άλλες αναφορές ανεβάζουν τον αριθμό σε 1,200 περιστατικά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, χαρακτήρισε την εξάπλωση του ιού ως πολύ σοβαρή και οξεία και κάλεσε τις χώρες της Ε.Ε. να συνεργαστούν προκειμένου να βρουν την πηγή της μόλυνσης και να περιορίσουν την εξάπλωση των κρουσμάτων.

Οι αρχές στη Σουηδία εξετάζουν 36 ύποπτα περιστατικά και οι ασθενείς όπως έχει γίνει γνωστό είχαν ταξιδέψει στη Γερμανία.

Ανάλογες περιπτώσεις ασθενών έχουν αναφερθεί στην Ελβετία, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Βρετανία.

Οι υποψίες για την εξάπλωση του ιού αποδίδονται σε βιολογικά αγγουράκια που εισήχθησαν στη Γερμανία από την Ισπανία. Συγκεκριμένα ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι πιθανές πηγές μόλυνσης είναι οι πόλεις της Αλμερίας και της Μάλαγα.

Αρκετές είναι οι χώρες που αποφάσισαν προσωρινή διακοπή των εισαγωγών λαχανικών.

Η Ρωσία απαγόρευσε την εισαγωγή ντομάτας, αγγουριού και σαλάτας που παρασκευάζεται στη Γερμανία και την Ισπανία και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την εισαγωγή κάθε είδους λαχανικού προερχόμενο από την Ευρώπη.

Στην Τσεχία και τη Γαλλία αρκετοί ήταν αυτοί που "κατέβασαν" από τα ράφια των καταστημάτων ισπανικά προϊόντα.

Η Αυστρία απαγόρευσε την εισαγωγή αγγουριών και άλλων λαχανικών που εισάγονται μέσω Γερμανίας και Βελγίου. Το Βέλγιο αναφέρεται ότι και αυτό απαγόρευσε την εισαγωγή αγγουριών από την Ισπανία.

Η Ολλανδία, μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς αγγουριών διεθνώς με ετήσια παραγωγή 1,6 δισ., τα μισά εκ των οποίων εξάγονται στη Γερμανία, αποφάσισε τη διακοπή όλων των εξαγωγών προς τη Γερμανία

Πηγή Ελευθεροτυπία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.