Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Θύελλα για τον «καταυλισμό» μέσα στο κτίριο Νομικής Αθηνών


Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η «κατάληψη» της Νομικής από περίπου 250 μετανάστες. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη καταδίκάζουν την κατάληψη, μιλούν μίλησαν ανοιχτά για πολιτικώς υποκινούμενη ενέργεια και επέρριψαν στις διοικητικές αρχές του πανεπιστημίου την ευθύνη για την μη προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου. ροσερχόμενη στο υπουργικό Συμβούλιο η Αννα Διαμαντοπούλου δεν έκρυψε τα λόγια της: «Οι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι που βρίσκονται στη Νομική, δεν βρέθηκαν τυχαία εκεί. Οδηγήθηκαν και καθοδηγήθηκαν. Είναι εξοργιστικό ότι πολιτικές δυνάμεις εκμεταλλεύονται με προκλητικό τρόπο την ανθρώπινη αγωνία για να υπηρετήσουν και κομματικές σκοπιμότητες, καταλύοντας τις πανεπιστημιακές ελευθερίες», είπε η υπουργός Παιδείας και κορύφωσε την κριτικής της λέγοντας:
Θύελλα για τον «καταυλισμό»

«Η μετατροπή της Νομικής σε καταυλισμό μεταναστών είναι πέρα από τα όρια κάθε ανοχής (...) οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών οφείλουν, ως έχουν εκ του νόμου την πρωτοβουλία, να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή λειτουργία (...) Οι νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν με τη συνδρομή βεβαίως όλων των οργάνων της πολιτείας ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση».

Παπουτσής: Ευθύνη των πανεπιστημιακών αρχών το άσυλο

Ο υπουργός Προστασίας Χρήστος Παπουτσής μίλησε για «αλλότριους εξωπανεπιστημιακούς στόχους και πολιτικές σκοπιμότητες». Πρόσθεσε ότι η προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των πανεπιστημιακών αρχών» και εξαπέλυσε επίθεση εις βάρος των διοικητικών αρχών του Ιδρύματος: «Αισθάνομαι την υποχρέωση να υπενθυμίσω προς όλους ότι το πανεπιστημιακό άσυλο δεν προσφέρεται, ούτε ως άλλοθι θεσμικής δυσλειτουργίας και διοικητικής ανικανότητας, ούτε ως πεδίον επιδίωξης πολιτικών σκοπιμοτήτων και αλλότριων εξωπανεπιστημιακών στόχων».

«Οι αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν την αποκλειστική ευθύνη και την αρμοδιότητα για τη λειτουργία και την ασφάλεια των χώρων και των εγκαταστάσεων, όπως έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την προστασία του Πανεπιστημιακού Ασύλου. Ως εκ τούτου» καταλήγει στην ανακοίνωσή του, οι πανεπιστημιακές αρχές έχουν την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Νομική Σχολή Αθηνών».

Σκληρή στάση και από Ραγκούση
Δεν υπάρχει καμία πρόθεση και κανένα περιθώριο μαζικής και αδιάκριτης νομιμοποίησης αλλοδαπών που έχουν εισέλεθει και διαμένουν παράνομα στη χώρα, σημειώνει και η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου, η ενέργεια των αλλοδαπών χαρακτηρίζεται αυθαίρετη και τονίζεται ότι η κατάληψη χώρων της Νομικής έγινε με την υποστήριξη συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων.

Τέλος, το υπουργείο Εσωτερικών χαρακτηρίζει ακραίο το αίτημα της γενικής νομιμοποίησης και επισημαίνει ότι 15 μήνες μετά την έναρξη της θητείας της, η κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε καμία μεμονωμένη ή μαζική νομιμοποίηση και ούτε θα διενεργήσει στο μέλλον.

Κατηγορεί δε τη Νέα Δημοκρατία ότι από το 2005 έως το 2007 ήταν η μόνη κυβέρνηση που προχώρησε μαζικά και αδιακρίτως σε 150.000 νομιμοποιήσεις αλλοδαπών που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.