Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Παρέμβαση εισαγγελέα για την σύνδεση κατοικιών της Καστοριάς με το δίκτυο αποχέτευσης


Εισαγγελική παρέμβαση προκλήθηκε στο θέμα σύνδεσης των οικιών στην πόλη της Καστοριάς, που δεν έχουν συνδεθεί ακόμη με το δίκτυο αποχέτευσης, ανέφερε σε συνέντευξη του ο νέος Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καστοριάς (ΔΕΥΑΚ) Γιώργος Πετκανάς.

Όπως είπε, τα λύματα των κατοικιών αυτών, καταλήγουν άμεσα ή έμμεσα στην λίμνη της Καστοριάς και αυτό αποτελεί αδίκημα. Κάλεσε τους ιδιοκτήτες των κατοικιών αυτών, να προχωρήσουν άμεσα στην σύνδεση τους με το δίκτυο αποχέτευσης.
Για το θέμα των χρεών της ΔΕΥΑΚ, ο κ Πετκανάς ανέφερε, ότι η Δημοτική Επιχείρηση οφείλει στο ταμείο του δημοσίου 1,6 εκατομμύρια ευρώ, στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων 2,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε ΙΚΑ, ΦΠΑ και προμηθευτές οφείλει περίπου 500.000 ευρώ.

Ανέφερε ακόμη ότι οι οφειλές καταναλωτών στη ΔΕΥΑΚ φθάνουν περίπου το 1 εκατομμύριο ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 500.000 ευρώ είναι οφειλές καταναλωτών από την πόλη της Καστοριάς και τα περίπου 400.000 με 500.000 ευρώ από καταναλωτές των πρώην δήμων που συνενώθηκαν.
Πηγή:news.ert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.