Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Δήμος Καστοριάς: Ειδοποιήσεις προς τους οφειλέτες

Ένα μεγάλο αριθμό επιστολών για βεβαιωμένες οφειλές παρελθόντων ετών που αφορούν...
πολεοδομικές παραβάσεις, παράνομη βοσκή, απλήρωτα νερά, βεβαιώσεις από παράνομες σταθμεύσεις, κλπ, απέστειλε η οικονομική υπηρεσία του δήμου Καστοριάς, στους δημότες της.

Οι παραπάνω επιστολές ξεκίνησαν να αποστέλλονται από τους πρώτους μήνες του έτους. Με τα νέα δεδομένα, οι υποχρεώσεις αυτές των πολιτών θα πρέπει οπωσδήποτε να πληρωθούν ώστε ο Δήμος να μην περιπλέξει με την περίφημη επιτήρηση.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη, συζητήθηκε ακόμα και το ξεκαθάρισμα των οφειλετών από τους καταλόγους ακόμη και με επιστροφές χρημάτων από λανθασμένες βεβαιώσεις. Ωστόσο, αυτοί που μέχρι τώρα δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους, καλούνται άμεσα να προβούν σε ρύθμιση των χρεών τους.
Η ρύθμιση είναι μεγάλη ευκαιρία για τους οφειλέτες

«Είμαστε αναγκασμένοι με βάση τις διατάξεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα από την ελληνική βουλή, να ακολουθήσουμε μια διαδικασία που έχει να κάνει με την αποστολή των επιστολών, στις οποίες τονίζουμε την άμεση ανταπόκριση αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφελών. Οι οφειλές αυτές ξεπερνούσαν στο τέλος του έτους τα 12 εκατ. ευρώ, από τα οποία, τα 9 περίπου εκατομμύρια αφορούν πολεοδομικές παραβάσεις», δήλωσε ο αντιδήμαρχος οικονομικών, κ. Τρυφώνας Πολυγιάννης, ο οποίος έκανε γνωστό το θέμα και ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Πολυγιάννης απευθύνει κάλεσμα στους δημότες της περιοχής μας να εκμεταλλευτούν τη ρύθμιση και να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για να διευθετήσουν τις οφειλές τους και ειδικά τώρα που “τρέχουν” οι γνωστές ρυθμίσεις του συγκεκριμένου νόμου για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων.

Παράλληλα τόνισε: «Δεν είμαστε απέναντι από τους δημότες,πρόθεση του δήμου είναι να ενημερωθούν σωστά για τη ρύθμιση που είναι σε ισχύει αυτή τη στιγμή.Όσον αφορά τώρα στις αντιδράσεις των συμπολιτών μας για τις επιστολές που λαμβάνουν, διότι τη δεδομένη συγκυριακή στιγμή δεν υπάρχει ρευστότητα, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος οικονομικών: «Φυσιολογικό είναι να υπάρχουν αντιδράσεις».
Διευκρίνισε ωστόσο ότι ο δήμος καλείται αυτή τη στιγμή να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα, τα οποία είναι από 10 ετιες στάσιμα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια ενόχληση όλα αυτά τα χρόνια: «Σημαντικό, για μας και για την ομαλή πορεία του προϋπολογισμού είναι να διαγραφούν από την καμπούρα μας τα 9 εκατομμύρια ευρώ από τα ανείσπρακτα. Εάν αυτά φύγουν, τότε στον απολογισμό μου θα έχω θετικό πρόσημο. Και τα χρήματα αυτά από τις πολεοδομικές παραβάσεις, να το ξέρετε ότι πηγαίνουν στο πράσινο ταμείο, εμείς δεν παίρνουμε ούτε ένα ευρώ. Φεύγουν από εμάς. Απλά το καλό που θα μας κάνουν είναι να μην τα έχουμε στα ανείσπρακτα. Αυτός άλλωστε είναι ο δικός μας στόχος», εξήγησε με έντονο τον προβληματισμό του ο αντιδήμαρχος οικονομικών.
Θετικό πρόσημο ανείσπρακτων οφειλών από το πρώτο τρίμηνο του 2013

Πάντως σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη τα πρώτα δείγματα της πορείας για τις εισπράξεις του δήμου από παλιές οφειλές έχουν θετικό πρόσημο. «Με βρίσκουν πάρα πολύ ικανοποιημένο εμένα και την οικονομική υπηρεσία, αλλά και όλο το δήμο γενικότερα. Το πρώτο τρίμηνο στατιστικά με την εικόνα που έχουμε μέχρι και σήμερα, αγγίξαμε ανείσπρακτες οφειλές κοντά στις 160.000 που να σας θυμίσω πέρυσι τόσες ήταν όλο το 12μηνο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πολυγιάννης.

Ένα ακόμη ευχάριστο επακόλουθο που συνηγορεί προς τη θετική πορεία του δήμου είναι και η προγραμματική σύμβαση με την ΔΕΥΑΚ. «Όλη την ευθύνη του δήμου Καστοριάς για ύδρευση και αποχέτευση έχει πλέον η ΔΕΥΑΚ. Ο δήμος θα εισπράξει αυτά που βεβαιώθηκαν μέχρι τις 8/2/2013 και από εκεί και πέρα τα πάντα θα τα αναλάβει η ΔΕΥΑΚ», κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

της Δώρας Κωτσοπούλου

neakasotria.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.