Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Καστοριά: Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα Ραγκουτσάρια

Ολοκληρώθηκαν στο Δήμο Καστοριάς, οι εκδηλώσεις του εορταστικού δωδεκαημέρου και των Καστοριανών Ραγκουτσαριών 2013, οι οποίες...
κατά κοινή ομολογία σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων της πόλης, αλλά και…
μεγάλου αριθμού επισκεπτών. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο Δήμος Καστοριάς και επισημαίνει ότι παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία που όλοι βιώνουμε, το έθιμο των Καστοριανών Ραγκουτσαριών αναβίωσε με αμείωτο κέφι και με τη συμμετοχή συνολικά 32 «μπουλουκιών» για κάθε μία από τις δύο πρώτες ημέρες 6 και 7 Ιανουαρίου, τα οποία και επιχορηγήθηκαν από τον Δήμο για την ορχήστρα τους.
Επίσης στην παρέλαση της τρίτης ημέρας «Πατερίτσα» στις 8 Ιανουαρίου συμμετείχαν 38 ομάδες καρναβαλιστών, με εκτιμώμενο συνολικό αριθμό συμμετεχόντων περί τα 3.000 άτομα. Σημειώνει ακόμη ότι μεγάλη ήταν φέτος και η προβολή των Ραγκουτσαριών σε πανελλήνιο επίπεδο με την παρουσίαση τόσο σε περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα στα τηλεοπτικά δίκτυα Πανελλήνιας και Παγκόσμιας εμβέλειας όπως το MEGA, ο ΣΚΑΪ, το STAR, η ΝΕΤ και η ΕΤ3, τα οποία ο Δήμος Καστοριάς ευχαριστεί θερμά διότι συνέβαλλαν στη διάδοση του εθίμου και την γνωστοποίησή του στο ευρύτερο κοινό με απώτερο σκοπό την προσέλκυση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών στην πόλη της Καστοριάς.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ:

Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.