Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Βαγγέλης Διαμαντόπουλος: Ο Καστοριανός Συριζαίος που αναστάτωσε την Βουλή

Υπάλληλος του ΟΤΕ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Αναρχικός» και φανατικός Αρειανός, το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να προκαλεί με τις δηλώσεις του αλλά και τις φραστικές επιθέσεις του απέναντι...
στους συναδέλφους βουλευτές του. Ο λόγος για τον 32χρονο Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, τον βουλευτή που έθεσε υποψηφιότητα μόλις μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές και χωρίς ο ίδιος να το περιμένει βρέθηκε στα έδρανα της Βουλής.


Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, είναι τεχνικός Τηλεπικοινωνιών και μετάδοσης πληροφορίας. Γεννήθηκε στο Βοτάνι Καστοριάς το 1980. Εργάστηκε στην εταιρεία IOVEL για την ERICSSON HELLAS με εξειδίκευση στην εγκατάσταση ψηφιακών κέντρων. Από το 2006 εργάζεται στον ΟΤΕ. Παράλληλα, είναι πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Βοτανίου, αντιπρόεδρος της ΠΕΤ-ΟΤΕ Καστοριάς, μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, της κινηματογραφικής Λέσχης Καστοριάς αλλά και του Συνδέσμου φίλων του Άρη Καστοριάς.

Μία μόλις εβδομάδα πριν από τις εκλογές και η απόφαση ελήφθη. Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Με την υποψηφιότητα μου, μέσω του ρεαλιστικού και ανθρωποκεντρικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύω στην ενεργοποίηση της γενιάς μου, που είναι η πλέον εκπαιδευμένη και τεχνικά καταρτισμένη,ώστε να πάρει το μέλλον στα χέρια της. Σύνθημα μας: οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους! Η δράση μου, μέσω του κοινοβουλευτισμού, έρχεται ως συνέχεια στην πολιτική μου δραστηριότητα από τα πρώιμα μαθητικά συμβούλια, ως τα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά κινήματα» δηλώνει στο βιογραφικό του.

Από τη Γάζα, στα αστυνομικά μπλόκα
Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ήταν ένας από τους πέντε Έλληνες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο Estelle το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και συνελήφθησαν από Ισραηλινές δυνάμεις. Ο ίδιος τότε δήλωσε πως «πλέουμε προς τη λωρίδα της Γάζας για να σπάσουμε το εμπάργκο του Ισραήλ και για να στηρίξουμε τους αγώνες των λαών στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Τον περασμένο Νοέμβριο ο κ. Διαμαντόπουλος συμμετείχε με άλλους βουλευτές του κόμματος στην «παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στα ασφαλίτικα μπλόκα». Η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Δημοσίας Τάξης Νίκου Δένδια, ο οποίος σε δηλώσεις του κατήγγειλε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχείρησαν να υποκαταστήσουν τις αρμόδιες Αρχές και να υποδυθούν το ρόλο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι βίλες, οι αναρχικοί και οι δομές αλληλεγγύης…
Μία δήλωση ήταν αρκετή για ξεσπάσει νέος πόλεμος ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Διαμαντόπουλος με αφορμή τις εκκενώσεις από τα ΜΑΤ των υπό κατάληψη δημοσίων κτιρίων τόνισε από το βήμα της Βουλής ότι «Η βίλα Αμαλίας και η βίλα Mαρία Κάλλας δεν είναι εγκαταλελειμμένα κτίρια. Είναι ζωντανοί χώροι και πολιτιστικά κέντρα». Αναφερόμενος δε, στον κ. Δένδια είπε ότι αυτά τον πειράζουν, «καθώς εμφανίζεται με φασίζουσα συμπεριφορά». «Σας ενοχλεί γιατί είναι δομές αλληλεγγύης και θα σας πάρει και θα σας σηκώσει» συμπλήρωσε.

Οι τσακωμοί και άκομψοι χαρακτηρισμοί
Οι προκλητικές τους φράσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, αναφέρθηκε στους αναρχικούς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι είναι ο αναρχικός; Ένας άμεσα δημοκράτης» ενώ σχετικά με τα όσα έγιναν το 2008, στην περίοδο εκτεταμένων επεισοδίων με εμπρησμούς, είπε ότι δεν "βλέπει κανέναν κόσμο έτοιμο να επαναστατήσει".

Σε τηλεοπτική προεκλογική συνέντευξη είχε επιτεθεί στην υποψήφια της ΝΔ της Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, η οποία τόλμησε να τον διακόψει λέγοντάς της: «Κυρία μου είστε πολύ νέα για να έχετε ακράτεια...».

Αλλά και πριν από λίγες εβδομάδες είχε ένα θερμό επεισόδιο στο καφενείο της Βουλής με τον κ. Γρηγόρη Ψαριανό αποκαλώντας τον «ξεφτίλα»: «Δεν κοιτάς τα χάλια σου ρε ξεφτίλα» του είπε προκαλώντας την αντιπάθεια πολλών συναδέλφων του που ήταν μπροστά στο συγκεκριμένο επεισόδιο.

Αγγελική Κιλιντζόγλου
newpost

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.