Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών: Ημερίδα-ενημέρωση γουνοποιών για νέα χρηματοδοτικά προγράμματα

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα είχαν οι γουνοποιοί της Δυτικής Μακεδονίας, στην ειδική ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα...
«Νέα Προγράμματα Χρηματοδότησης / Καινοτόμες Εφαρμογές- Εργαλεία για την Γουνοποιία», που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών, στα γραφεία του.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της εταιρείας NOISIS – Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε., καθώς και στελέχη του ενδιάμεσου φορέα ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ, οι οποίοι ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τις δυνατότητες χρηματοδότησης των επιχειρήσεών τους μέσω κοινοτικών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ 2007 – 2013), με επίκεντρο το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου και Υπηρεσιών.
«Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη δράση που ενισχύει 500, περίπου, επαγγέλματα στην Ελλάδα, ενώ για τη Δυτική Μακεδονία η Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται στα 22.500.000 ευρώ. Αναμένουμε να υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, το οποίο ο επιχειρηματικός κόσμος το ανέμενε εδώ και πολύ καιρό», εξήγησε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο γενικός διευθυντής της ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ, Σπύρος Σκοτίδας.

Στο ίδιο πρόγραμμα αφορούσε και η ενημέρωση που έγινε από τον γενικό διευθυντή της εταιρείας NOISIS – Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Αντώνη Καπλάνη, που, ωστόσο, παρουσίασε και τις τροποποιήσεις που έγιναν στον Επενδυτικό Νόμο 3908, ο οποίος θα ψηφιστεί στη Βουλή το επόμενο διάστημα.

«Θέλουμε να ενημερώσουμε τους τοπικούς επιχειρηματίες για μία δράση που είναι πολύ φιλική προς τις επιχειρήσεις, όπου υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε σχέση με τα προγράμματα που έχουν τρέξει έως και σήμερα. Οι διαφορές αφορούν, κυρίως, στους όρους βάσει των οποίων οι επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις υπαγωγής τους», εξήγησε ο κ. Καπλάνης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η εταιρία Computer Life, η οποία παρουσίασε τα λογισμικά FASHION LIFE ERP, τα οποία απευθύνονται σε εταιρίες του χώρου της γουνοποιίας και το CREATE FOR FURS, ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό σύστημα σχεδιασμού και διαχείρισης πατρόν.

«Οι λύσεις που προτείνουμε για την ανάπτυξη των γουνοποιητικών επιχειρήσεων είναι επιλέξιμες σαν δαπάνες από τα τρέχοντα προγράμματα. Είναι πολύ σημαντική η χρήση των νέων τεχνολογιών για μία σύγχρονη επιχείρηση, έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστική στο παγκόσμιο περιβάλλον», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Computer Life, Χαρίλαος Χρυσόπουλος.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, δεν έλειψαν οι αναφορές στα οικονομικά προβλήματα και τα προβλήματα ρευστότητας που υπάρχουν στον επιχειρηματικό κόσμο, θέμα για το οποίο τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΓ, Ναούμ Δίτσιος.
«Η περίοδοι ύφεσης είναι οι ενδεδειγμένοι για τη δημιουργία επενδύσεων. Ξέρουμε ότι τα προβλήματα που δημιουργεί η ρευστότητα είναι πολύ σοβαρά και τα τρέχοντα προγράμματα μπορούν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση ανάκαμψης», δήλωσε ο κ. Δίτσιος.




















sentra

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.