Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Δήμος Καστοριάς: Συγκέντρωση αγαθών και διανομή στο δοκιμαζόμενο λαό της Καστοριάς

Στήριξη στους συμπολίτες μας που περνούν δύσκολα εξαιτίας της δυσβάσταχτης οικονομικής συγκυρίας έρχεται να προσφέρει η πρωτοβουλία της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς...
Η καταγραφή των δικαιούχων, που αφορούσε αποκλειστικά σε…
άπορες οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, ολοκληρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, ενώ 420 από τους πολίτες του δήμου Καστοριάς που προχώρησαν στις σχετικές αιτήσεις εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, οι οποίοι σύντομα θα παραλάβουν την ευρωπαϊκή βοήθεια.

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα διανεμηθούν τα τρόφιμα στους δικαιούχους
Σε πρώτη φάση, έχουν φτάσει στο δήμο Καστοριάς, όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Καστοριάς, κ. Ειρήνη Γεωργοσοπούλου – Μισκία, περίπου 3 τόνοι ζυμαρικών, η διάθεση των οποίων έχει ξεκινήσει, ενώ την περασμένη Δευτέρα έγινε η παραλαβή και850 κιλώντυροκομικών προϊόντων. Μέχρι το τέλος του έτους, ενημέρωσε η κ. Μισκία, προβλέπεται να γίνει παραλαβή και άλλων τροφίμων, που αφορούν σε προϊόντα όπως ρύζι, λάδι και γραβιέρα.

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν ατομικά να έρθουν να παραλάβουν τα τρόφιμα που έχουμε στη διάθεση μας για την ώρα, περίπου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Τα υπόλοιπα, θα δοθούν στους δικαιούχους όταν φτάσουν ”δήλωσε η κ. Μισκία. Σύμφωνα με την ίδια, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ζητούσε συγκεκριμένα δικαιολογητικά και ήταν ελεύθερος κάθε πολίτης να ενταχθεί στο εν λόγω πρόγραμμα. ‘Όσα άτομα προσκόμισαν τα δικαιολογητικά, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο να έμεινε εκτός προγράμματος, απ’ ότι είμαι ενημερωμένη” εξήγησε.

Με αμείωτο πάντως ρυθμό στο πλαίσιο υποστήριξης των αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων, συνεχίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Καστοριάς, όπου είναι εγγεγραμμένες 100 οικογένειες, παραλαμβάνοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

“Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου βασίζεται σε δωρεές επιχειρηματιών, συνεταιρισμών και συλλόγων, αλλά και στην ευαισθησία των πολιτών που διαθέτουν από το υστέρημά τους ότι μπορούν, προκειμένου να υποστηρίξουν τους αδύναμους συμπολίτες μας” ενημέρωσε η κ. Μισκία.

Τέλος, η αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε να κάνει έκκληση σε όλους, όσοι θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του κοινωνικού παντοπωλείου να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά στην αντιδημαρχία πολιτισμού στο τμήμα πρόνοιας, το οποίο στεγάζεται στον ισόγειο χώρο περιφερειακής ενότητας Καστοριάς και να καταθέσουν τα χαρτιά τους .


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δώρα Ζήση-Κωτσοπούλου
“ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ”


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.