Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ορατός ο κίνδυνος να κηρυχθεί έκπτωτος ο ανάδοχος εργολάβος στο έργο του φράγματος Νεστορίου!!!

Στην κατεύθυνση της έναρξης των διαδικασιών για την έκπτωση του ανάδοχου εργολάβου του φράγματος Νεστορίου προσανατολίζεται η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, αφού οι εργασίες στο εν λόγω έργο...
όπως άλλωστε έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, έχουν σταματήσει από τον περασμένο Μάιο, με αποτέλεσμα, ενώ θα έπρεπε βάσει χρονοδιαγράμματος να έχει ολοκληρωθεί η σήραγγα για την εκτροπή του Αλιάκμονα, έτσι ώστε να ξεκινήσει από την Άνοιξη η κατασκευή του φράγματος αυτού κάθε αυτού, αυτή τη στιγμή η σήραγγα να βρίσκεται στην …αρχή της.


Οι λόγοι της διακοπής των εργασιών δεν είναι άλλοι από τους οικονομικούς, αφού, αν και ανάδοχος εργολάβος έχει πληρωθεί για τις εργασίες που ήδη εκτέλεσε στο φράγμα, χωρίς η Πολιτεία να του οφείλει ούτε ένα ευρώ, όπως τουλάχιστον διαβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος, ωστόσο φαίνεται πως έχει πολλά …ανοίγματα σε άλλα μεγάλα έργα που έχει αναλάβει, όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Ωστόσο, έντονη είναι η ανησυχία των τοπικών φορέων για το εν λόγω ζήτημα, ενώ ήδη εξώδικο επιστολή (Ειδική Πρόσκληση) του απέστειλε η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, αφού εξαντλήθηκαν όλα τα χρονικά περιθώρια της ανοχής, θέλοντας να ενημερωθεί για την πορεία και – κυρίως – το μέλλον των εργασιών, ενώ με το ίδιο κείμενο, ως επιβλέπουσα Αρχή, η αντιπεριφέρεια ζήτησε να προχωρήσουν οι εργασίες σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό, τουλάχιστον, σε ό,τι αφορά την κατασκευή της σήραγγας. Ως …απάντηση, ωστόσο, η Περιφερειακή Ενότητα έλαβε την ένσταση που κατέθεσε ο εργολάβος στην Ειδική Πρόσκληση.

Κρίσιμο το επόμενο δίμηνο!!!

«Είναι ζήτημα ρευστότητας, το οποίο, τουλάχιστον, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αναδόχου εργολάβου, θα λυθεί μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσα στο Δεκέμβρη. Αυτό βέβαια είναι το θετικό σενάριο, η αλήθεια, όμως, είναι ότι το επόμενο δίμηνο είναι κρίσιμο για τη συνέχιση του έργου», εξήγησε ο κ. Σαββόπουλος.

Αν, ωστόσο, τελικά, κινηθούν οι διαδικασίες της έκπτωσης του εργολάβου, θα μπει σε νέες …περιπέτειες αυτό το «πολύπαθο» και …πολυπόθητο έργο του νομού Καστοριάς, αφού είτε θα αναλάβει ο δεύτερος μειοδότης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις είτε να γίνει εκ νέου διαγωνισμός κάτι που σημαίνει ακόμη …μεγαλύτερες καθυστερήσεις, ενώ δεδομένων των δυσμενών οικονομικών συγκυριών είναι …αβέβαιο όλο το μέλλον του φράγματος.

Το έργο βάσει χρονοδιαγράμματος. Πάντως. πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014.



Γιάννα Λούσιου

ΣΕΝΤΡΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.