Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Λαμπρή υποδοχή του Δήμου Καστοριάς για τους Ολυμπιονίκες μας!

Μεγαλειώδη υποδοχή επιφυλάσσει ο Δήμος Καστοριάς στα ινδάλματα του αθλητισμού την Χριστίνα Γιαζιτζίδου και τον Γιάννη Χρήστου που μας χάρισαν πολλά χαμόγελα. Με αίσθημα έντονης ικανοποίησης και με ιδιαίτερο καμάρι...
,ο Δήμαρχος Καστοριάς Μανώλης Χατζησυμεωνίδης δήλωσε πως «Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι για τις νίκες που πέτυχαν τα παιδιά μας της κωπηλασίας. Η Χριστίνα η Γιαζιτζίδου που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου στην κωπηλασία όπως και ο Γιάννης ο Χρήστου με την τετράκωπο που ήρθε τέταρτη στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι μία μεγάλη επιτυχία του αθλητισμού της Καστοριάς. Ας αναλογιστούμε ότι μέσα σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο 2 παιδιά από την Καστοριά αναδείχθηκαν σε αυτές τις θέσεις. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς. Νιώθουμε υπερηφάνεια και για τα παιδιά και για την πόλη της Καστοριάς και για την Ελλάδα γενικότερα».

Είναι γεγονός πως η Καστοριά έχει «ντοπαριστεί» από αίσθημα υπερηφάνειας και συγκίνησης, αφού οι αθλητές μας πέτυχαν εξέχουσες διακρίσεις. Επιπλέον η πόλη της Καστοριάς αισθάνεται υπερήφανη καθώς αποδεικνύεται πως η κωπηλασία είναι ταυτισμένη με την Καστοριά και μπορεί να αποτελέσει το δυνατό της σημείο και τα επόμενα χρόνια με στόχο να ανυψωθεί η γαλανόλευκη για ακόμη μία φορά στο Ολυμπιακό στάδιο. Στο πλαίσιο αυτό ο κύριος Χατζησυμεωνίδης υπογράμμισε πως «Τέτοιες ενέργειες ανυψώνουν τον ηθικό μας. Χιλιάδες άνθρωποι είδαν την ανύψωση της ελληνικής σημαίας στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου. Πραγματικά είναι ένα σημαντικό γεγονός και μας γεμίζει με χαρά και υπερηφάνεια γιατί στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας, είναι μία ανάταση και δείχνει και σηματοδοτεί ότι η Ελλάδα μπορεί. Άλλωστε αυτό το απέδειξαν οι αθλητές μας, η Χριστίνα Γιαζιτζίδου και ο Γιάννης Χρήστου. Για αυτό και εμείς ως Δήμος Καστοριάς προλάβαμε πριν πάνε στην Ολυμπιάδα να τους τιμήσουμε και να αποδώσουμε το όνομα τους, στο Ναυταθλητικό Κέντρο Καστοριάς. Πλέον αυτό το Ναυταθλητικό κέντρο ονομάζεται Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Γιάννης Χρήστου».

Θερμότατη λοιπόν αναμένεται η υποδοχή των διακεκριμένων αθλητών μας, οι οποίοι έβαλαν πλώρη για το μετάλλιο και το κατέκτησαν. Είναι δεδομένο πως το ολυμπιακό μετάλλιο ,ανεβάζει όλη την Ελλάδα στο βάθρο των νικητών και γεμίζει όλους μας, αυτές τις δύσκολες ώρες, εθνική υπερηφάνεια και αισιοδοξία. Όπως τόνισε ο κύριος Χατζησυμεωνίδης «Εμείς νιώθοντας την ανάγκη ότι πρέπει να τιμήσουμε αυτά τα παιδιά, τους προετοιμάζουμε υποδοχή ηρώων, όταν θα έρθουν στην Καστοριά. Από ό,τι πληροφορήθηκα δεν θα έρθουν την Τετάρτη 8 Αυγούστου που προγραμματίζαμε, αλλά θα έρθουν στις 13 Αυγούστου, επειδή θέλουν να ξεκουραστούν, να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους ανάγκες και να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές. Καταλήξαμε λοιπόν ότι στις 13 Αυγούστου που θα προσέλθουν να οργανώσουμε λαμπρή υποδοχή στην είσοδο της πόλης και μετά στο πάρκο της Ολυμπιακής Φλόγας ,όπου θα υλοποιηθεί πάνδημη υποδοχή. Όλοι οι πολίτες καλούνται να παρευρεθούν στις 13 Αυγούστου για να υποδεχτούμε τους ήρωες μας που ανέβασαν τόσο ψηλά την Καστοριά και την Ελλάδα. Αυτή η τιμή θα υλοποιηθεί και στο μέλλον και τους διαβεβαιώνουμε πως θα είμαστε κοντά τους».

Τέλος ο Δήμαρχος Καστοριάς όντας ευαισθητοποιημένος απέναντι στον αθλητισμό και αναγνωρίζοντας τους κόπους των αθλητών που για μία ακόμη φορά ανταμείφθηκαν εξάρει πως «Θα αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε δυνατότητα μας δίνεται για να τους τιμήσουμε μελλοντικά, είτε με την ονομασία κάποιας οδού, είτε με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Εγώ προσωπικά σκέφτηκα να πάρω την Χριστίνα ως ειδικό συνεργάτη στο Δήμο για να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, να προβαίνει δηλαδή στα σχολεία, να διδάσκει και να μεταφέρει το αθλητικό ιδεώδες καθώς και το πνεύμα του αθλητισμού στην νεολαία μας. Βέβαια θα δούμε αν αυτό είναι εφικτό, γιατί η Χριστίνα έχοντας ασχοληθεί έντονα με τον αθλητισμό μάλλον δεν έχει πτυχίο ανώτερης σχολής έτσι ώστε να μπορεί να λάβει την θέση του ειδικού συνεργάτη. Παρόλα αυτά θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσουμε και τα 2 τα παιδιά».

Εν κατακλείδι είναι ιδιαίτερα αξιόλογη η προσπάθεια επιβράβευσης των αθλητών μας που μας γέμισαν χαρά και αισιοδοξία. Ουσιαστικά μεταλαμπαδεύτηκε το μήνυμα, ιδιαίτερα στη νεολαία μας, πως η συστηματική προσπάθεια, η επιμονή και η υπομονή στο τέλος έχουν απτά αποτελέσματα και επιβραβεύονται.


Αναστασία Τζάκα
Εφημερίδα ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.