Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Καστοριά: Εισβολή αρκούδας σε ποιμνιοστάσιο


Λίγες ημέρες κράτησε η «ανακωχή» των αρκούδων με τους κτηνοτρόφους της Καστοριάς, μετά την κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών για την απομάκρυνσή τους από τις κατοικημένες περιοχές. Μια από αυτές, έκανε την επανεμφάνισή της και όπως αποδείχθηκε ήταν… πεινασμένη!

Για καλή του τύχη, ο κτηνοτρόφος δεν βρισκόταν στο ποιμνιοστάσιό του στην περιοχή Κορομηλιά όταν εισέβαλε η αρκούδα. Διαφορετικά, ίσως κινδύνευε και ο ίδιος εκτός από τα λιγοστά ζώα που εξέτρεφε. Όταν επέστρεψε, πάντως, βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα αποκρουστικό θέαμα καθώς το πεινασμένο αγρίμι είχε κατασπαράξει δύο από τα πρόβατά του.

Φαίνεται, ωστόσο, πως τα δυο άτυχα ζώα ήταν αρκετά για να χορτάσει την πείνα της, καθώς δεν πείραξε τα υπόλοιπα 13 πρόβατα, που βρίσκονταν μέσα στη μονάδα.

Το μεγαλόσωμο ζώο είχε μόλις φύγει όταν έφτασε ο ιδιοκτήτης της που προσπάθησε να ασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερα το κοπάδι του για να αποτρέψει κάποια νέα «επίσκεψη» της αρκούδας

protothema.gr:27/07/2012

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.