Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Δήμος Καστοριάς : Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων


Την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2012, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη, συνήλθε σε συνεδρίαση το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Καστοριάς, με θέμα "Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων".

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν...τα μέλη του ΣΤΟ Δήμου Καστοριάς που αποτελείται από τους εκπροσώπους της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς, της Αστυνομικής Δ/νσης Καστοριάς, του Στρατού ,της Εθελοντικής Ομάδας ΕΤΑΚ και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Καστοριάς, όπου συζήτησαν και συμφώνησαν σε μια σειρά θεμάτων όπως:

1. Προσεισμικός έλεγχος Κτιρίων δημόσιας και κοινωφελούς χρήσης.

2. Προσδιορισμός χώρων καταυλισμού και καταφυγής των πολιτών μετά από σεισμό.

3. Προσδιορισμός κτιρίου ή άλλου χώρου του Δήμου όπου σε περίπτωση κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω σεισμού ο Δήμαρχος θα συντονίζει τη διάθεση του απαραίτητου δυναμικού και μέσων.

4. Προσδιορισμό χώρων προσωρινής εναπόθεσης μπαζών μετά το σεισμό.

5. Οργάνωση και λειτουργία χώρων καταυλισμού.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς επισήμανε τους σκοπούς της συνεδρίασης, που είναι ο συντονισμός και η συνεργασία φορέων στην εκτέλεση των έργων που έχουν άμεση σχέση με το σχεδιασμό και τη λήψη μέτρων πρόληψης και ελαχιστοποίησης των επιπτώσεων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.

Τέλος ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Υπηρεσιών των Φορέων, αναφέροντας ότι η εφαρμογή αντισεισμικής πολιτικής, που θα βασίζεται στην παρακολούθηση, την πρόληψη και την ετοιμότητα, η ανταλλαγή εμπειριών, ο εντοπισμός πιθανών αδυναμιών – αναγκών, είναι σίγουρο ότι θα αποβούν ισχυρό όπλο κατά του σεισμού, προκειμένου να περιορίσουμε τις καταστροφές και να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.