Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Περί Συνωμοσιολογίας!


Του Παναγιώτη Κωστούλα


Οι θεωρίες συνωμοσίας κατά κανόνα αποτελούν βολικά μυθεύματα που πλασάρονται συστηματικά από λαϊκιστές πολιτικάντηδες σε αδαή και ανενημέρωτα ανθρωπάκια, με στόχο τη συσκότιση των πραγματικών προβλημάτων και την κατασκευή εχθρών.

Ουδέποτε τις ασπάστηκα ούτε και προτίθεμαι να το κάνω...


Πέρα όμως από την καθαρά συνωμοσιολογική προσέγγιση των διεθνών εξελίξεων υπάρχουν ορισμένα αντικειμενικά δεδομένα τα οποία πρέπει να μας κάνουν να σκεφτούμε λίγο βαθύτερα κάποια πραγματα.


Πρώτο δεδομένο: Το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα εδώ και πέντε χρόνια περίπου βρίσκεται σε σοβαρή αστάθεια, η οποία έχει παρασύρει σε μεγάλη δίνη τις εθνικές οικονομίες πολλών χωρών του δυτικού κόσμου. Η ίδια η κρίση της ευρωζώνης είναι μια κατα βάση τραπεζική κρίση (αν εξαιρέσουμε την Ελλάδα, όπου το πρόβλημα εντοπίζεται στην πτώχευση του κράτους).

Δεύτερο δεδομένο: Το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα κυβερνάται σε μεγάλο βαθμό από εβραϊκά συμφέροντα. Το λιγότερο που μπορούμε με ασφάλεια να εκτιμήσουμε είναι ότι το παγκόσμιο εβραϊκό λόμπυ έχει σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η παγκόσμια οικονομία.

Τώρα, στο ερώτημα εαν το γεγονός αυτό οφείλεται σε μια σειρά επιπόλαιων χειρισμών, στην έλλειψη ρυθμιστικών και εποπτικών κανόνων ή σε ένα συντονισμένο σχέδιο σιωνιστικής έμπνευσης με σκοτεινά κίνητρα εναπόκειται στην υποκειμενική κρίση του καθενός να δώσει απάντηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.