Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και ΚΑΛΛΙΣΤΩ μας δουλεύουν!!!

Αυτό το θέμα με την αρκούδα έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις τέτοιες που όμοιες δεν έχουμε ξαναδεί.

Μου αρέσει που σε όποιο δημοσίευμα και αν διάβασα γίνεται λόγος για τους ...ΕΙΔΙΚΟΥΣ του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αλλά και της ΚΑΛΛΙΣΤΩ.

Τι σοι ειδικοί είναι αυτοί όταν δεν μπορούν να αιχμαλωτίσουν ένα ζώο που σκορπίζει τον τρόμο σε κατοίκους του νομού.

Τι σοι ειδικοί είναι αυτοί όταν, ενώ παρακολουθείται... το ζώο με κολάρο και γνωρίζουν τις κινήσεις της, δεν μπορούν να την αποτρέψουν από το να επιτεθεί και να καταστρέψει περιουσίες……..!!!

Και μάλιστα να διαβάζεις και δηλώσεις που έγιναν επίσημα από μέλος της ΚΑΛΛΙΣΤΩ και κάνει λόγο για ευθύνη του κτηνοτρόφου, που απείλησε να πηδήξει από τον δεύτερο όροφο της Π.Ε Καστοριάς, γιατί λέει πως δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης………… Και κερατάς και δαρμένος…….

Αυτοί οι ειδικοί όταν σκόρπιζαν τα ζεύγη των αρκούδων σε διάφορα μέρη του νομού μας είχαν πάρει τις προφυλάξεις τους;

Γνώριζαν πως το περιβάλλον της αρκούδας θα πρέπει να βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 800 μ.;

Ρώτησαν τους κατοίκους των χωριών αν θέλουν να συμβιώσουν με τις αρκούδες;

Μπορούν να ελέγξουν την αναπαραγωγή τους;

Μπορούν να αποζημιώσουν για τις προκληθείσες ζημιές; Το μόνο που ξέρουν αυτοί οι ειδικοί είναι το πώς να εισπράττουν τις επιδοτήσεις από την ευρωπαϊκή ένωση για κάθε ένα κολάρο που φέρει έκαστο ζώο ,να τρώνε το 1.200.000 που έχουν από το LIFE και φυσικά ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΙ!!!!!

ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


apolnarama


1 σχόλια:

lykos είπε...

Τι μικρό είναι μέρος του μεγάλου..
Βλέπω τους δείκτες που αφορούν "το μεγάλο":
*Απειλούνται με αξαφάνιση 1600 είδη ζώων και φυτών.Αυτό αποτελεί το 20% των έμβιων ειδών (Αναφορά της Διεθνούς Ένωσης της Φύσης του ΟΗΕ-IUCN-)
*1 στα 4 θηλαστικά,1 στα 8 πτηνά,1 στα 3 αμφίβια απειλούνται με εξαφάνιση.
*Τα είδη εξαφανίζονατι 1000 φορές πιο γρήγορα απο τον φυσικό ρυθμό με τον οποίο θα εξαφανίζονταν έτσι κι αλλιώς
*Το 40% της αρώσιμης γής παγκόσμια έχει υποστεί μακροχρόνιες καταστροφές
*Τα 3/4 των αλιευτικών περιοχών εξαντλούνται ή έχουν σοβαρές απώλειες.
*Το παγετωνικό κάλλυμα είναι 42% λεπτότερο σε σχέση με 40 χρόνια πρίν..
*Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το 2011 έχουν αυξηθεί κατα 25% σε σχέση με το 2001.
*Κάθε χρόνο εξαφανίζονται κατα μέσο όρο 130 δισεκατομμύρια τετραγ.μέτρα δάσους.
*καθηερινά 3000 άνθρωποι πεθαίνουν απο ακάθαρτο νερό. 1 δισεκατ. άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό.
*Πάνω απο 50% των διακινούμενων δημητριακών χρησιμοποιούνται για ζωοτροφές ή βιοκαύσιμο.
*Οι τεράστιες μονοκαλιέργειες προκαλούν καταστροφή της βιοποικιλότητας,των εδαφών,των υπόγειων και των επιφανειακών νερών (πρόσφατα έμαθα πώς μαζεύουν "παλιούς" αυθεντικούς σπόρους και τους αποθηκεύουν στην Αρκτική σαν απόθεμα.Κάτι σαν "κιβωτός του Νώε" για σπόρια.Τα σπόρια κατοχυρώνονται με πνευματικά διακαιώματα. Καθε κωλοεταιρεία μπορεί να κάνει μύνηση σε έναν αγρότη που ενώ έχει συμφωνήσει να βάλει τους σπόρους της,αυτός βει σπόρια απο άλλη κωλοεταιρεία.. Στο εξωτερικό συμβαίνει ήδη.Προσεχώς και στην Ελλάδα.. Όσοι αγρότες αγοράζουν την εφημερίδα Agrenta θα έχουν αρχίσει πιστεύω να αντιλαμβάνονται την πρόθεση να δημιουργηθεί μια "αγροτική βιομηχανία" απο τους λεφτάδες που θέλουν να επενδύσουν σε αυτό (Πολυεθνικές εταιρείες σαν την DKG group,syngenta,Haifa,fytroseeds κλπ)

Βλεπω τους δείκτες που αφορούν το "μικρό":
*Τα τελευταία 10 χρόνια υπάρχει ένταση στην ανθρώπινη δραστηριότητα στον Γράμμο,την περιοχή που είνια χαρακτηρισμένη ώς Natura2000 και σημαίνει ήπια ανάπτυξη..
*Έχουν κατασκευαστεί νέοι δρόμοι(Λειβαδοτόπι,Δρόμος για Πέυκο-Πευκόφυτο) και έχει αυξηθεί (ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια) η ξύλευση στο Γράμμο.
*Κατασκευή δρόμου Επταχώρι-Δοτσικό,κατασκευή τεχνητου φράγματος Πενταλόφου.
Τα παραπάνω δημιουργούν όχληση στη πανίδα του δάσους και μετακινήσεις στα ζώα (Αποτέλεσμα παράπονα για αρκούδες στον Πεντάλοφο)
*Πυρκαγιά στο δάσος της Κοτύλης και του Γράμμου,περιορισμός στον ζωτικό χώρο της πανίδας του Natura2000 το 2006. Υπο κατασκευή αυτή τη στιγμή κομμάτι του δρόμου Πεύκο-Πευκόφυτο.Εναρξη εργασιών για την κατασκευή του φράγματος στο Νεστόριο. Κατασκευή παρόμοιου μεγάλου φράγματος στη περιοχή "Ελάφιο" των Γρεβενών. Άρα νέες ανακατατάξεις και μετακινήσεις των ζώων που αποτελούν την πανίδα. Αποτέλεσμα οι αρκούδες να μπαίνουν στα χωριά προς αναζήτηση έυκολης τροφής.
*Επέκταση της ανθρώπινης παρουσίας τα τελευταία 10 χρόνια (ανάπτυξη τουρισμού,αύξηση κυνηγιού και ξύλευσης. Ελαφρά μείωση της κτηνοτροφίας (το τελευταίο παίζει ρόλο στο ότι τα ζώα στο βουνό βασίζονται και στη τροφή απο την κτηνοτροφία.Τώρα αναγκάζονται να βρούν άλλες πηγές τροφής).

Το ερώτημα μετά απο όλα τα παραπάνω θα ήταν: Τελικά οι αρκούδες απειλούν τους ανθρώπους ή οι άνθρωποι στις αρκούδες? Είναι θέμα συμβίωσης και πολιτισμού.
Απο τα παραπάνω σχόλια που διάβασα όμως σε ένα συμπέρασμα καταλήγω: Όταν ο ήλιος του πολιτισμού φτάνει στη δύση του,οι νάνοι μοιάζουν να έχουν μεγάλες σκιές..
Καληνύχτα πολιτισμέ της Ελλάδας και του κόσμου. Οταν Homo Sapiens (Σοφέ άνθρωπε!!!) αντιληφθείς οτι οι πράξεις σου καθορίζουν την επιβίωσή σου,δυστυχώς θα έχεις ήδη εξαφανιστεί...

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.