Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Δωρεά του Δήμου Καστοριάς στο Νοσοκομείο

Τέσσερις σύγχρονούς φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές δώρισε ο Δήμος Καστοριάς, στο Γ. Ν. Καστοριάς.

Ο Δήμος αφουγκραζόμενος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο...
θέλησε να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του Διοικητού του Γ. Ν. Καστοριάς για τη χορήγηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς είναι πλέον απαραίτητοι εφόσον από την 1η Ιουλίου 2012 η ηλεκτρονική συνταγογράφηση έχει μπει στη ζωή μας.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείο Καστοριάς Σταύρος Κατσίλης, ευχαρίστησε εγκάρδια το Δήμαρχο για αυτήν του την ενέργεια «Ο Δήμαρχος μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο ανταποκρίθηκε αμέσως σε αυτό το αίτημά μας, που σημαίνει ότι θα ενισχυθεί το κομμάτι της ηλεκτρονική συνταγογράφησης, που όπως γνωρίζετε είναι πλέον υποχρεωτικό. Με αυτή του την πράξη ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο αποδεικνύουν έμπρακτα, πως μπορούν να βοηθήσουν αυτόν τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της υγείας, ενισχύοντας το νοσοκομείο με τη χορήγηση των υπολογιστών αυτών».

Ωστόσο, ο χώρος της υγείας, συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα και δυστυχώς δεν είναι δυνατό να λυθούν μόνο με αυτούς τους υπολογιστές. Ένα μείζον πρόβλημα είναι ότι δεν είναι δυνατή η χρήση δικτύου σε όλο το εύρος της Π.Ε. Καστοριάς, καθώς για τεχνικούς λόγους δεν είναι δυνατό να υπάρχει ιντερνέτ, οπότε ο κ. Κατσίλης έδωσε εντολή οι συνταγές σε αυτές τις περιοχές να είναι χειρόγραφες προκειμένου να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος.

Ο κ. Χατζησυμεωνίδης τόνισε πως είναι γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Καστοριάς, ειδικά στο κομμάτι της υγείας «Λόγω του ότι είχαμε το αίτημα να ενισχύσουμε το νοσοκομείο με εξοπλισμό, προσπαθήσαμε και καταφέραμε να ανταποκριθούμε άμεσα. Οι αντικειμενικές δυσκολίες μας έδωσαν το έναυσμα να κινηθούμε με γρήγορες διαδικασίες».

Για το Δήμαρχο το σημαντικότερο είναι να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες της Καστοριάς και για αυτό με μεγάλη προθυμία, φρόντισαν να εξοπλίσουν άμεσα το νοσοκομείο. Μάλιστα ο κ. Χατζησυμεωνίδης έδωσε την υπόσχεση ότι και πάλι ο Δήμος θα δώσει το παρόν στις πιθανές ανάγκες που θα προκύψουν, «Αν δεν καλύπτεται το νοσοκομείο στο μέλλον με αυτούς τους υπολογιστές, θα προσπαθήσουμε και πάλι να ανταποκριθούμε άμεσα στα όποια αιτήματα».

Χρύσα Κοσμίδου
Εφημερίδα ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.