Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

«Αλεξιάδας» και ...χορηγίες!

Η «σύλληψη» της «Αλεξιάδας», μπορεί να με βρίσκει αντίθετο, αλλά ως πολιτική απόφαση εναπόκειται στην κρίση των αιρετών που κρίθηκαν κι επελέγησαν και θα επανακριθούν σε δυο χρόνια.

Για το παρόν όμως συνημμένο έγγραφο δεν μπορώ να συμμεριστώ άποψη, που θα το θεωρούσε ατυχές συντακτικό εγχείρημα διότι και στο παρελθόν εξεδόθησαν παρόμοια έγγραφα από τον ίδιο φορέα (αντιδημαρχία «πολιτισμού»-τουρισμού), άσχετα αν τώρα υπογράφεται από το Δήμαρχο...

Διαπιστώνω δηλαδή ότι η συγκεκριμένη συντακτική αρχή αρέσκεται σε πλειοδοσίες ή μειοδοσίες, που θα μπορούσε εύκολα οιοσδήποτε αφελής να τις βαφτίσει «χορηγίες», ενώ στην ουσία πρόκειται για αθέμιτη διαφήμιση μέσω του «κοινού» άρματος του Δήμου.

Θεωρώ λοιπόν, ότι δουλειά του «Δήμου» είναι να ενσκήψει και να κάνει πράξη τουλάχιστον την αρχή της ανταποδοτικότητας (διότι το εν λόγω κείμενο μαρτυρά παντελή απουσία άλλων βασικών αρχών) και μέσω των εισπρακτέων απαιτήσεων της από το τέλος παρεπιδημούντων (0,5% επί του τζίρου), που ουκ ολίγες επιχειρήσεις οφείλουν στο Δήμο, να πραγματώσει τις όποιες εκδηλώσεις θέλει η εκάστοτε δημοτική όρεξη και κοσμοθεωρία της.

Κι αν θέλει να ενισχύσει το θεσμό της χορηγίας και να ενισχυθεί από αυτόν καλά θα κάνει να τον διαχωρίσει από τη διαφήμιση (που εδώ μιλάμε ξεκάθαρα για άνιση διάδοση εμπορικής φήμης δια του Δήμου).

Με «αναγεννησιακούς» χαιρετισμούς
Γιώργος Μπαλιάκας

Δικηγόρος




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.