Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Καστοριά: Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία (ρεπορτάζ)

Από την 1η Μαΐου έχει αρχίσει η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου. Κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται στους πολίτες να ανάβουν και να διατηρούν για οποιοδήποτε σκοπό φωτιά στην ύπαιθρο χωρίς γραπτή άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

«Αυτή τη στιγμή στην Καστοριά, είχαμε ένα πολύ... ήσυχο ξεκίνημα. Και αυτό γιατί όλο το Μάιο, είχαμε αρκετές βροχές και χαμηλές θερμοκρασίας. Τώρα βρισκόμαστε στο τέλος του Ιουνίου και περιμένουμε να ξεκινήσει ο Ιούλιος.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει ενισχυθεί φέτος με τους πενταετής, όπως όλο το πυροσβεστικό σώμα και θα πραγματοποιηθεί και η πρόσληψη των εποχιακών πυροσβεστών», ανέφερε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς Λαφαζάνης Δημήτριος σχετικά με το πώς κυλούν τα πράγματα μέχρι αυτή τη στιγμή στο νομό Καστοριάς.

Επίσης ο Πύραρχος τόνισε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι επανδρωμένη, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι ελλείψεις σε επίπεδο προσωπικού, οι οποίες όμως θα αντιμετωπιστούν με τους πενταετείς και του εποχιακούς πυροσβέστες.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό, είναι σε καλή κατάσταση και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έχει συντηρηθεί «Βρισκόμαστε σε διαδικασία συντήρησης των πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς όπως γνωρίζετε τα οικονομικά δεδομένα είναι πάρα πολύ δύσκολα σε όλη την Ελλάδα και όλες οι υπηρεσίες δυσκολεύονται. Πιστεύω ότι δόθηκε προτεραιότητα σε υπηρεσίες, που αντιμετώπισαν πολύ πιο μπροστά τις θερμοκρασίες που αντιμετωπίζουμε εμείς αυτή τη στιγμή, με αποτέλεσμα να χρειαστούν να κινηθούν κονδύλια προς αυτές σαν προτεραιότητα και εν συνεχεία στην υπόλοιπη Ελλάδα».

Η πυροσβεστική σύμφωνα με τον Πύραρχο, βρίσκεται σε ετοιμότητα και μπορεί να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές, «Την Κυριακή 24 Ιουνίου είχαμε δύο συμβάντα λόγω των βροχών και εξαιτίας των κεραυνών στην περιοχή Γέρμα και στο παλιό Κωσταράζι».

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, θέλησε να επιστήσει την προσοχή όλων των κατοίκων του νομού όσον αφορά τη χρήση φλόγας. Εξίσου επικίνδυνο είναι και το κάψιμο σκουπιδιών, ακόμα και μέσα στις αυλές μας και φυσικά απαγορεύεται καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου σε οποιοδήποτε μέρος. Τέλος ο Πύραρχος επισήμανε πως οι καιρικές συνθήκες έχουν αλλάξει και έχουμε μελτέμια όλο το χρόνο και μεγάλης χρονικής διάρκειας «Φυσάει από τις 11 το πρωί έως τις 8 με 9 το βράδυ, όποτε και θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή όλων και να μην ανάβουμε οποιουδήποτε είδους φωτιάς, για να αποφύγουμε συμβάντα πυρκαγιών μέσα στο νομό».

Ιδιαίτερη προσοχή, λοιπόν, από όλους μας μιας και οι θερμοκρασίες άρχισαν να ανεβαίνουν επικίνδυνα και στην ακριτική περιοχή μας και ο κίνδυνος πυρκαγιάς ελλοχεύει.

Χρύσα Κοσμίδου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.