Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ψεύτικο το πλάνο με το δάκρυ Γερμανίδας οπαδού (βίντεο)

Ο Μάριο Μπαλοτέλι βάζει το δεύτερο γκολ και πανηγυρίζει δείχνοντας το σμιλεμένο στέρνο του στους Ιταλούς οπαδούς που ζητωκραυγάζουν για το αποτέλεσμα έναντι της Γερμανίας.

Το πλάνο αλλάζει και η τηλεοπτική κάμερα στρέφεται σε μια Γερμανίδα οπαδό που εκείνη την στιγμή αφήνει... ελεύθερο το συναίσθημά της και δακρύζει.




Ετσι τουλάχιστον νομίζουν οι τηλεθεατές που βλέπουν την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της και πιθανώς να συμπάσχουν, αν είναι Γερμανοί.

«Δεν είναι λίγο νωρίς για δάκρυα, μένει ακόμα μια ώρα;» ακούγεται να σχολιάζει εκφωνητής εκείνη την ώρα κι έχει δίκιο γιατί όπως αποδεικνύεται το πλάνο της κυρίας που με συγκίνηση κοιτά στο γήπεδο, ήταν μαγνητοσκοπημένο από πριν που αργότερα μπήκε εμβόλιμο και επομένως είναι παραπλανητικό.

Η ίδια η κυρία, ονόματι Αντρεα από το Ντίσελντορφ δέχεται εκείνη την ώρα που μεταδίδεται το πλάνο καταιγιστικά μηνύματα στο κινητό της από φίλους της που την ρωτούν γιατί κλαίει ενώ υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος για τη λήξη του αγώνα κι εκείνη απαντά με απορία «μα δεν κλαίω!».
Όπως διευκρίνισε η ίδια λοιπόν το δάκρυ κύλησε στο άκουσμα του εθνικού ύμνου της Γερμανίας, πλάνο το οποίο κατέγραψε η Uefa και έπειτα το μετέδωσε με το δεύτερο γκολ του Σούπερ Μάριο. «Είμαι εξοργισμένη κι έκπληκτη. Συγκινήθηκα πριν την έναρξη του αγώνα όχι με το γκολ του Μπαλοτέλι», είπε η οπαδός.

Όπως φαίνεται όμως δεν είναι η μοναδική περίπτωση αυτή της Αντρεα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, κατά τη διάρκεια του αγώνα Γερμανία-Ολλανδία σε μια στιγμή γεμάτη ένταση, η Uefa μετέδωσε πλάνο που δείχνει τον Γερμανό προπονητή Γιοακίμ Λεβ χαλαρό να αστειεύεται με ένα ball boy και να του ρίχνει την μπάλα που κρατά από τα χέρια. Η συγκεκριμένη λήψη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης των αθλητών και μπήκε κι αυτή με τη σειρά της εμβόλιμη τη κατάλληλη στιγμή από την Uefa TV.

Μετά τις αποκαλύψεις έχει προκληθεί σάλος με έντονες διαμαρτυρίες στο κρατικό γερμανικό κανάλι ARD, ενώ εκπρόσωπος του BBC δήλωσε ότι θα διερευνήσει το θέμα με την Uefa.

Πάντως εκπρόσωπος του ARD, δήλωσε ότι «ξεκαθαρίσαμε στην UEFA ότι οι Γερμανοί οπαδοί περιμένουν ότι τα πλάνα που μεταδίδονται είναι ζωντανά. Κάθε μορφή λογοκρισίας ή χειραγώγησης είναι εντελώς απαράδεκτη».


protothema

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.