Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Σε εξέλιξη η Συντήρηση της Γέφυρας στο Χάνι Μπιρίκι


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και επισκευής της γέφυρας στρατιωτικού τύπου Μπέλεϋ που βρίσκεται στο δρόμο Καστοριάς-Κορομηλιάς-Ν. Οικισμού Κορεστείων (διασταύρωση Χάνι Μπιρίκι).

Η γέφυρα, που έχει μήκος...30,50 μέτρα, κατασκευάστηκε από το στρατό το έτος 1962 και παρέμεινε ασυντήρητη έως και σήμερα, παρά το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς δημοπρατήθηκε σχετικό έργο προϋπολογισμού 20.000 ευρώ ώστε να γίνουν οι απαραίτητες οικοδομικές εργασίες. Συγκεκριμένα θα υλοποιηθούν εργασίες καθαίρεσης του παλαιού ξύλινου οδοστρώματος και αντικατάστασή του με νέο βαμμένο από ξυλεία ελάτου, βαφή του μεταλλικού τμήματος της γέφυρας και αντικατάσταση κάποιων μεταλλικών εξαρτημάτων της.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων 2012 της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και αναμένεται να υλοποιηθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου 2012.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.