Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Νεκροταφεία Καστοριάς: Μεγάλο πρόβλημα αν μέσα σε μια μέρα “χάσουμε” δύο ή τρεις συμπολίτες μας...!!!

Δυστυχώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μεταξύ των άλλων προβλημάτων, η Καστοριά έχει να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα χώρου στα νεκροταφεία.

Πάλι τις προάλλες συνέβη ένα περαστικό, υπενθυμίζοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει να βρεθεί επιτέλους μια λύση...





Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και υπεύθυνος των νεκροταφείων μίλησε για το πρόβλημα που πλέον απασχολεί όλη την πόλη «Ο Δήμος προσπαθεί τα τελευταία χρόνια, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια που έχω αναλάβει εγώ ως Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος των νεκροταφείων σε συνδυασμό με τις καθοδηγήσεις του Δημάρχου, να βάλει μια τάξη στα νεκροταφεία. Έχω δηλώσει πολλές φορές ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Υπάρχει μια αναρχία όσο αφορά το θέμα καθώς δεν υπάρχει χώρος για την ταφή των ανθρώπων».

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκο, θα προκύψει μεγάλο θέμα, αν μέσα σε μια μέρα “χάσουμε” δύο ή τρεις συμπολίτες μας. Ο ένας υπάλληλος του Δήμου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, καθώς για να γίνει η ταφή, πρέπει πρώτα να γίνει η εκταφή και όπως είναι γνωστό δεν υπάρχει ωράριο στο θάνατο, για αυτούς τους λόγους καθώς και για άλλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ο Δήμος προσπαθεί να δώσει, έστω και μια προσωρινή λύση, «Ο Δήμος κάλεσε όλα τα Γραφεία Τελετών της πόλης μας, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε μια λύση για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους συνδημότες μας. Από σήμερα (σ.σ. Πέμπτη 7 Ιουνίου) τα γραφεία τελετών θα έχουν την ευθύνη διάνοιξης του τάφου και θα αναλαμβάνουν εξολοκλήρου την κηδεία. Την ευθύνη και την οργάνωση λοιπόν θα έχουν τα γραφεία τελετών, πάντα υπό την επίβλεψη του Δήμου»

Όσο αφορά τα νέα νεκροταφεία, δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή ημερομηνία για το πότε θα ξεκινήσουν να λειτουργούν.

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκο η μελέτη ολοκληρώθηκε και θα εγκατασταθούν στο Άγιο Χαράλαμπό, «Τα χρόνια είναι δύσκολα οικονομικά και δεν είναι εύκολο να γίνει μια μετεγκατάσταση των νεκροταφείων. Προσπαθούμε σε πρώτη φάση να συντηρήσουμε αυτά που έχουμε, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στα επόμενα χρόνια. Πάντως, στο πίσω μέρος του μυαλού μας, έχουμε και τη μετεγκατάσταση».

orizontespress
Χρύσα Κοσμίδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.