Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Προσομοίωση Συμπλήρωσης Μηχανογραφικού Δελτίου Υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για όλους τους γονείς και μαθητές της πόλης μας, διοργανώνει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 20 Ιουνίου στο χώρο του ΤΕΙ Καστοριάς και ώρα 18:00 μ.μ.

με θέμα τη Ηλεκτρονική Συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου καθώς και τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας και στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας. Είναι γνωστό πως η συμπλήρωση των μηχανογραφικών θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά περί τα τέλη Ιουνίου, και αποτελεί την κορύφωση μιας πολυετούς διαδικασίας, μέσα από την οποία καλούνται οι υποψήφιοι να κάνουν καθοριστικές επιλογές που θα χαράξουν την παραπέρα πορεία τους.

Θα πρέπει να τονιστεί πως με μια βεβιασμένη συμπλήρωση μηχανογραφικού, διακυβεύονται κόποι, αγώνες ζωής αλλά και βέβαια αρκετά έξοδα. Επομένως προβάλλει επιτακτική η ανάγκη για διεξοδική ενημέρωση.

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει παρουσίαση του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού 2012 το οποίο θα κληθούν να συμπληρώσουν τις επόμενες ημέρες οι υποψήφιοι, θα υποδειχθούν τα μυστικά του και τα σημεία στα οποία θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή οι υποψήφιοι.
Να σημειωθεί πως οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα πριν την ημερομηνία της εκδήλωσης, με τη βοήθεια των ειδικών πληροφοριακών συστημάτων προσομοίωσης
(δείτε παρακάτω οδηγίες) να μπουν στη διαδικασία της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού από πριν, ώστε με ανώδυνο τρόπο να εγερθούν έγκαιρα τα ερωτήματα και να αναδειχθούν τα τυχόν σφάλματα και οι λανθασμένες επιλογές.

Επιπλέον θα αναπτυχθεί το θέμα των επαγγελματικών επιλογών και προοπτικών στην αγορά εργασίας ανά επιστημονικό πεδίο, οι ευκαιρίες για σπουδές στην Κύπρο, της τεχνικής συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου, θα δοθεί έμφαση γενικότερα στις «παγίδες» και στις «έξυπνες» επιλογές του Μηχανογραφικού και θα υποδειχθούν τα συνηθέστερα «λάθη» στα οποία υποπίπτουν οι υποψήφιοι. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιασθούν Δωρεάν αυτοματοποιημένα συστήματα τα οποία εκδίδουν έτοιμες αναφορές, για την συμπλήρωση του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού. Τέλος, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

ΟΔΗΓΙΕΣ:
(Η διαδικασία προτείνεται να έχει ολοκληρωθεί πριν την ημερομηνία της εκδήλωσης και ενδείκνυται για μαθητές Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου)

1.Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.edu4u.gr και επιλέξτε πάνω δεξιά το Εγγραφή.
2.Ακολουθείστε τις οδηγίες για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας.
3.Αφού ολοκληρώσετε το Βήμα 2, στη συνέχεια επιλέξτε Μηχανογραφικό Δελτίο -->
Συμπλήρωση Μηχανογραφικού Δελτίου (δώστε υποθετικούς βαθμούς στα πεδία και στα Ειδικά Μαθήματα που δώσατε ή σκέφτεστε να δώσετε).

4.Στη συνέχεια επιλέγετε ακριβώς από κάτω το Συμπλήρωση Μηχανογραφικού Δελτίου.
5.Η διαδικασία γίνεται σε 2 βήματα (διαβάστε πάνω δεξιά τις Οδηγίες - Βήμα 1 & Βήμα 2).
Αποθηκεύστε και Εκτυπώστε το μηχανογραφικό σας.

Υ.Γ.1.Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να κάνετε ένα νέο μηχανογραφικό ή να διορθώστε κάποιο αποθηκευμένο, κάνετε Είσοδο και στη συνέχεια επιλέξτε απ' ευθείας Συμπλήρωση Μηχανογραφικού.
2.Στην ίδια ιστοσελίδα μπορείτε να υποβάλλετε και ερωτήματα σε διάφορα θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού και να λάβετε άμεση απάντηση από ειδικούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.